Za društvene promene potrebna je promena na ličnom nivou

Engleski jezik u izradi
30/04/2012
Lista o postojanju odgovornosti za odmazdu prema uzbunjivačima
27/03/2014

Za društvene promene potrebna je promena na ličnom nivou

Foto_Centar
print

Zamenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije Vladan Joksimović govorio je u utorak, 3. decembra, u hotelu „Zira“, na konferenciji „Značaj etike i integriteta u srpskom društvu“ koju je organizovao Centar za promociju etike i integriteta uz podršku Agencije za borbu protiv korupcije.

Joksimović je naglasio da su stubovi borbe protiv korupcije represija i prevencija. „Prevencija podrazumeva, kao u medicini, učenje i menjanje ponašanja kako bi se bolest sprečila, a ako se bolest javi i leči, onda prevencija podrazumeva i povremene kontrole kako bi se sprečilo njeno rasplamsavanje.“, rekao je Joksimović i dodao da kada ne bi bilo Agencije i drugih nezavisnih tela ne bi bilo nikoga da se bavi prevencijom korupcije.

Na panelu je govorio i jedan od najpoznatijih uzbunjivača, Majkl Vudford, koji je otkrio korupciju u kompaniji „Olimpus“, zbog čega je dobio otkaz.

Konferenciji su prisustvovali i šef delegacije Evropske unije u Srbiji NJ.E. Majkl Devenport, Nenad Popović zamenik predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, Srđan Majstorović v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije, predstavnici antikorupcijskog tima Ministarstva energretike, civilnog društva i stručne javnosti.

Foto: Vladimir Gogić – All right reserved