Poziv političkim subjektima za učešće na obuci

Politički subjekti 23.09.2022.

Agencija za sprečavanje korupcije organizuje drugu obuku za političke subjekte (političke stranke i grupe građana) u vezi sa primenom novog Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, podnošenjem Godišnjeg izveštaja o finansiranju, preliminarnog i konačnog izveštaja o troškovima izborne kampanje.

Opširnije...

Održana treća obuka za rukovodioce institucija koje izrađuju plan integriteta u III ciklusu

ASK 16.09.2022.

Agencija za sprečavanje korupcije održala je 15. septembra 2022. godine treću u nizu obuka za rukovodioce institucija koje su u obavezi da izrade i sprovedu plan integriteta u trećem ciklusu. Obuku „Direktor kao pokretač izgradnje institucionalnog integriteta“ pohađalo je 27 direktora, odnosno zamenika direktora, rukovodioca organizacionih jedinica domova zdravlјa, opštih i specijalnih bolnica, srednjih škola sa teritorije Grada Šapca, Sremske Mitrovice, Loznice, Rume.

Opširnije...

Sastanak direktora Agencije i predsednika Narodne skupštine

ASK 04.08.2022.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dragan Sikimić sastao se sa predsednikom Narodne skupštine dr Vladimirom Orlićem. Razgovarali su o dalјem osnaživanju saradnje Narodne skupštine i Agencije, kao i budućim zajedničkim aktivnostima u oblasti sprečavanja korupcije, kako na nacionalnom, tako i međunarodnom nivou.

Opširnije...