Vesti i saopštenja

RAZMENA ISKUSTAVA O KONTROLI FINANSIRANJA POLITIČKIH AKTIVNOSTI

ASK 30.05.2023.

Predstavnici Agencije za sprečavanje korupcije održali su danas sastanak sa predstavnicima organizacija civilnog društva Transparentnost Srbija i Transparentnost Češka, kao i predstavnikom Kancelarije za nadzor nad finansiranjem političkih partija i pokreta Češke. Sastanak je organizovan sa cilјem razmene iskustava i dobre prakse iz oblasti kontrole finansiranja političkih aktivnosti.

Opširnije...

OBUKA ZA LOBISTU

Lobiranje 26.05.2023.

Agencija za sprečavanje korupcije, u ovoj godini organizuje drugu obuku za lobistu.  Obuka će se održati 13. i 14. juna 2023. godine u prostorijama Agencije, Carice Milice 1, Beograd.

Opširnije...

ПОСЕТА ЗАМЕНИКА БРИТАНСКЕ АМБАСАДОРКЕ

ASK 25.05.2023.

Директор Агенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић састао се са замеником британске амбасадорке Домиником Отвејем и његовом сарадницом. Разговарали су о надлежностима Агенције, реформским плановима у домену владавине права, испуњавању међународних препорука, као и резултатима рада и препрекама са којима се Агенција суочава. Директор Агенције информисан је и о искуствима Уједињеног Краљевства у области владавине права и борбе против корупције.

Opširnije...

ЕДУКАЦИЈА МЛАДИХ О СПРЕЧАВАЊУ КОРУПЦИЈE

ASK 23.05.2023.

Представници Агенције за спречавање корупције учествују на округлом столу „Антикорупцијско образовање-приступ и изазови“, у организацији УН Канцеларије за питања дроге и криминала (UNODC) и Немачке развојне сарадње. Директор Агенције Дејан Дамњановић истакао је да је Агенција потпуно посвећена укључивању младих у спречавање корупције и да ће наставити да подржава овакве иницијативе. Нагласио је да је од кључне важности да младима преносимо знања о томе како да препознају коруптивно понашање, његове узроке, али и последице, као и вредности у складу са којима треба да делују са циљем изградње и јачања интегритета.

Opširnije...