Vesti i saopštenja

Obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije

ASK 08.12.2022.

Međunarodnom konferencijom „Procena rizika korupcije“ Agencija za sprečavanje korupcije obeležava Međunarodni dan borbe protiv korupcije, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji. Procena rizika korupcije predstavlja sistemski alat koji se koristi sa ciljem da se identifikuju mesta osetljiva na korupciju i razviju delotvorne strategije za upravljanje tim rizicima. Cilj efikasnog upravljanja rizicima korupcije je zaštita javnog interesa, vladavina prava, zaštita ljudskih prava, blagovremeno pružanje adekvatnih usluga građanima, zakonito i efikasno upravljanje javnim resursima. Drugim rečima, sve ono što se korupcijom narušava, istakao je direktor Agencije za sprečavanje korupcije gospodin Dragan Sikimić.

Opširnije...

Sastanci sa predstavnicima Specijalne istražne službe Litvanije

ASK 05.12.2022.

Sastanci sa predstavnicima Specijalne istražne službe Litvanije, organizovani u okviru Projekta „Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“ (EU za borbu protiv korupcije i osnovna prava),  nastavljeni su u periodu od 28. novembra  do 1. decembra 2022. godine, u prostorijama Agencije za sprečavanje korupcije. Sastancima su prisustvovali predstavnici Sektora za saradnju sa medijima i civilnim društvom, Sektora za pravne poslove, Sektora za prevenciju i jačanje integriteta, Sektora za sukob interesa i  pitanja lobiranja i Sektora za spoljne poslove i strateški razvoj.

Opširnije...

Obaveštenje

ASK 28.11.2022.

Obaveštavamo korisnike zvanične internet prezentacije Agencije za sprečavanje korupcije  da je u toku otklanjanje nastalih tehničkih problema, budući da je u prethodnom periodu bio otežan pristup elektronskim prijavama Agencije.

Opširnije...