ПОЗИВ ПОЛИТИЧКИМ СУБЈЕКТИМА И ДРУГИМ ЗАИНТЕРЕСОВАНИМ ЛИЦИМА ЗА УЧЕШЋЕ НА ОБУЦИ

Избори 2024 22.04.2024.

Aгенција за спречавање корупције наставља са одржавањем обука за представнике политичких субјеката на тему „Примена Закона о финансирању политичких активности“ на којој учеснике упознаје са обавезама и поступањима у складу са овим законом и подзаконским актима који регулишу ову област, као и са начином и роковима подношења годишњих извештаја о финансирању политичких субјеката и извештаја о трошковима изборних кампања. Планирана обука одржаће се у згради Aгенције на адреси Царице Милице број 1 у Београду дана 25. априла 2024. године са почетком у 10 часова. Посебан акценат на овој обуци биће стављен на тему чланства јавних функционера у политичком субјекту и правилима коришћења јавних ресурса у складу са Законом о спречавању корупције.

Опширније...

ОТВОРЕНА ПОДРУЧНА ЈЕДИНИЦА У НОВОМ САДУ

AСК 10.04.2024.

У Новом Саду, у згради Пословног центра „Аполо“, званично је отворена Подручна јединица Агенције, која је, после Крагујевца и Ниша, трећа у низу ван седишта у Београду. Овим чином је у планираном року окончан рад на једном од посебних циљева, усвојених у оквиру Програма рада Агенције. Присутним званицама и гостима обратили су се директор Дејан Дамњановић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, који су истакли важност непосредног приближавања надлежности Агенције новосадским јавним функционерима, грађанима, организацијама цивилног друштва и локалним медијима.

Опширније...

ОБУКA „ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО”

AСК 10.04.2024.

У оквиру пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права), који заједнички финансирају ЕУ, немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (BMZ) и Аустријска развојна сарадња (ADC), а за чију имплементацију су задужени GIZ, ADA, CPMA и Мисија ОЕБС-а у Србији, 8. и 9. априла, одржана је трећа од пет планираних обука за запослене у Агенцији за спречавање корупције на тему „Јавно-приватно партнерство “, у организацији Међународне антикорупцијске академије. Обуци су поред запослених у Агенцији присуствовали и представници Канцеларије за јавне набавке.

Опширније...

ПОДНОШЕЊЕ ГОДИШЊИХ ИЗВЕШТАЈА О ФИНАНСИРАЊУ ПОЛИТИЧКИХ СУБЈЕКАТА

Политички субјекти 08.04.2024.

Aгенција за спречавање корупције подсећа политичке субјекте који имају представнике у представничким телима и регистроване политичке странке да је, у складу са одредбом члана 28. став 1. Закона о финансирању политичких активности, рок за подношење годишњег извештаја о финансирању за 2023. годину, који садржи и податке о прилозима и имовини, уз претходно прибављено мишљење овлашћеног ревизора, до 30. априла 2024. године.

Опширније...

ПРВИ ЦИКЛУС СТРУЧНЕ ПРАКСЕ У АГЕНЦИЈИ

AСК 29.03.2024.

У Агенцији су током марта стручну праксу обављале три студенткиње, полазнице Програма сарадње у пружању подршке јавне управе у високошколским установама у образовном процесу за академску 2023/2024. годину, које спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Опширније...

ОТВОРЕНА ПОДРУЧНА ЈЕДИНИЦА У НИШУ

AСК 27.03.2024.

У Нишу, у улици Генерала Милојка Лешјанина бр. 26, званично је, после Крагујевца, отворена друга Подручна јединица Агенције ван седишта у Београду. Присутне госте и званице поздравили су директор Дејан Дамњановић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски, и изразили задовољство могућношћу приближавања надлежности Агенције јавним функционерима, грађанима, организацијама цивилног друштва и локалним медијима Нишавског управног округа.

Опширније...

ОБУКА ЗА РУКОВОДИОЦЕ ИНСТИТУЦИЈА КОЈЕ СПРОВОДЕ ПЛАН ИНТЕГРИТЕТА У ТРЕЋЕМ ЦИКЛУСУ ОДРЖАНА У НИШУ

План интегритета 26.03.2024.

Агенција за спречавање корупције одржала је 21. марта 2024. године осму у низу обука за руководиоце институција које су у обавези да израде и спроведу план интегритета у трећем циклусу. Обуку „Руководилац као покретач изградње институционалног интегритета“ похађало је 19 директора и заменика директора средњих и основних школа у Нишу.

Опширније...

АГЕНЦИЈА ПОДНЕЛА ИЗВЕШТАЈЕ НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ

AСК 22.03.2024.

Агенција за спречавање корупције, у складу са Законом о спречавању корупције, поднела је Народној скупштини Годишњи извештај о раду за 2023. годину као и Извештај о спровођењу Ревидираног Акционог плана за Поглавље 23 – потпоглавље борба против корупције за 2023. годину.

Опширније...

СТАВ ВЕЋА АГЕНЦИЈЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ

Веће Aгенције 21.03.2024.

У вези са применом одредбе чл. 68. ст. 2. Закона о спречавању корупције која се односи на јавне функционере који су по престанку јавне функције одмах поново изабрани, именовани или постављени, а немају промене података из претходног извештаја о имовини и приходима, Веће Агенције за спречавање корупције на седници одржаној 20.03.2024. године заузело је начелни став који можете преузети на линку из вести у наставку.

Опширније...