Предавање „Корупција у образовању – планови интегритета“ одржано у Бајиној Башти

AСК 29.11.2022.

Представница Aгенције Драгана Крунић одржала је предавање „Корупција у образовању – планови интегритета“ у Бајиној Башти на позив и у организацији Института за Европске послове у оквиру програма „Млади против корупције“.

Опширније...

Обавештење

AСК 28.11.2022.

Обавештавамо кориснике званичне интернет презентације Aгенције за спречавање корупције  да је у току отклањање насталих техничких проблема, будући да је у претходном периоду био отежан приступ електронским пријавама Aгенције.

Опширније...

Одржана пета обука за руководиоце институција које израђују план интегритета у трећем циклусу

AСК 25.11.2022.

Обука „Директор као покретач изградње институционалног интегритета“, одржана је 24. новембра на позив Општине Инђија, а похађало ју је 24 директора/заменика директора домова здравља, специјалних болница, јавних предузећа, основних школа, предшколских установа, центара за социјални рад из Сремског управног округа

Опширније...

Састанци са представницима Специјалне истражне службе Литваније

AСК 24.11.2022.

У оквиру Пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права), одржани су састанци са представницима Специјалне истражне службе Литваније у периоду од 21. до 24. новембра 2022. године, у просторијама Aгенције за спречавање корупције.

Опширније...

Израђен други Извештај о праћењу спровођења Оперативног плана за спречавање корупције у областима од посебног ризика

AСК 15.11.2022.

Aгенција за спречавање корупције израдила је други Извештај о праћењу спровођења Оперативног плана за спречавање корупције у областима од посебног ризика.

Опширније...

Aгенција организује додатне обуке на даљину о изради плана интегритета

AСК 01.11.2022.

Aгенција за спречавање корупције планира да организује додатне обуке на даљину „Значај плана интегритета и његова израда у апликацији” намењене координаторима и члановима радних група институција које нису израдиле план интегритета, с обзиром да је рок за његову израду продужен до 31.12.2022. године.

Опширније...

Едуковано 14 нових реализатора обуке о етици и интегритету

AСК 24.10.2022.

Током петодневне радионице полазнице и полазници су имали прилике да прошире своја знања о вредностима и улози запослених у јавном сектору, ризичним ситуацијама за настанак корупције, етичким дилемама, концепту одговорности, као и да ојачају вештине које ће им омогућити самостално спровођење обуке „Етика и интегритет” у предузећима у којима су запослени.

Опширније...