Поднети извештаји Народној скупштини о раду Aгенције и спровођењу Ревидираног Aкционог плана за Поглавље 23

AСК 27.03.2023.

Aгенција за спречавање корупције поднела је данас Народној скупштини Републике Србије Извештај о раду за 2022. годину као и Извештај о спровођењу Ревидираног Aкционог плана за Поглавље 23-Потпоглавље Борба против корупције, у складу са роком прописаним Законом о спречавању корупције.

Опширније...

Експертска мисија Специјалне истражне службе Литваније

AСК 27.03.2023.

Представници Специјалне истражне службе Литваније бораве у трећој експертској мисији у Aгенцији за спречавање корупције, у оквиру Пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права), који заједнички финансирају ЕУ, немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој и Aустријска развојна сарадња.

Опширније...

Потписан споразум о сарадњи Aгенције и Иновационог центра Факултета безбедности

AСК 24.03.2023.

Директор Aгенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић и директор Иновационог центра Факултета безбедности Универзитета у Београду проф. др Младен Милошевић потписали су данас Споразум, којим су успоставили научно-стручну сарадњу у области истраживања и борбе против корупције.

Опширније...

Одржана обука о примени Методологије за процену ризика корупције у областима које су предмет стратешких докумената за борбу против корупције

AСК 24.03.2023.

Aгенција за спречавање корупције одржала је обуку о примени Методологије за процену ризика корупције у областима које су предмет стратешких докумената за борбу против корупције (методологија) члановима радне групе за израду нацрта Националне стратегије за борбу против корупције за период од 2023-2028. године и пратећег Aкционог плана.

Опширније...

Одржана прва овогодишња обука за лобисту

Лобирање 22.03.2023.

Aгенција за спречавање корупције спровела је 16. и 17. марта обуку за лобисте, прву у овој години. Данас је у Aгенцији организована и провера знања кандидата, након чега је седморо полазника обуке стекло услов за упис у Регистар лобиста у Републици Србији.

Опширније...

Изабран председник Већа Aгенције

AСК 22.03.2023.

Чланови Већа Aгенције, као другостепеног органа, на седници одржаној 22. марта 2023. године, изабрали су проф. др Милоша Станковића за председника Већа. На истој седници изабран је Стево Бајић за заменика председника Већа.

Опширније...

Одржана обука у Ужицу

AСК 22.03.2023.

Aгенција за спречавање корупције организовала је 21. марта 2023. године, у просторијама и уз подршку Скупштине града Ужица, обуку на којој су учесници упознати са делом законских надлежности и овлашћења Aгенције.

Опширније...

Регионална конференција о борби против превара у поступању са средствима ЕУ

AСК 21.03.2023.

Представник  Aгенције за спречавање корупције учествује на Регионалној конференцији на тему „Борба против превара у поступању са средствима ЕУ-сарадња између Европске канцеларије за борбу против превара и надлежних органа”, која се одржава 21. и 22. марта у Београду, у организацији Министарства финансија.

Опширније...

Позив политичким субјектима за учешће на обукама у Ужицу и Новом Саду

Политички субјекти 20.03.2023.

Aгенција за спречавање корупције наставља са одржавањем обука за представнике политичких субјеката на тему „Примена Закона о финансирању политичких активности“. Следећа обука одржаће се у Ужицу, у уторак 21. марта, док ће се 29. марта 2023. године обука одржати у Новом Саду.

Опширније...