Обавеза достављања евиденције поклона јавних функционера

Органи јавне власти 01.02.2023.

Aгенција за спречавање корупције обавештава органе јавне власти о законској обавези, да најкасније 1. марта 2023. године, доставе евиденције протоколарних и пригодних поклона које су током 2022. године примили њихови јавни функционери.

Опширније...

Објављен Извештај о контроли годишњих извештаја о финансирању политичких субјеката

Политички субјекти 31.01.2023.

Делујући у складу са одредбама новог Закона о финансирању политичких активности, који је ступио на снагу прошле године, Aгенција за спречавање корупције објављује резултате извршене контроле поднетих годишњих извештаја о финансирању политичких субјеката за 2021. годину.

Опширније...

Годишњи план расписивања јавних конкурса - цивилно друштво

Цивилно друштво 31.01.2023.

У складу са Уредбом о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења („Службени гласник РС” бр. 16/2018), Aгенција за спречавање корупције у 2023. години планира расписивање јавног конкурса за доделу финансијских средстава организацијама цивилног друштва за реализацију пројекта у области спречавања корупције.

Опширније...

Студијска посета Литванији

AСК 30.01.2023.

Представници Aгенције за спречавање корупције боравили су у студијској посети Литванији, организованој у оквиру Пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права).

Опширније...

Aгенција учествовала на међународној конференцији посвећеној борби против корупције

AСК 26.01.2023.

Aгенција за спречавање корупције је на позив Центра за европске политике (ЦЕП) и Центра за студије демократије (ЦСД) у оквиру Регионалне платформе јавно-приватног партнерства за добро управљање, учествовала на међународној конференцији „Борба против заробљавања државе у Југоисточној Европи: Испуњавање обећања о европској владавини права”, 25. јануара, у хотелу „Зира” у Београду.

Опширније...

Подношење извештаја о лобистичким активностима

Лобирање 20.01.2023.

Подсећамо лобисте и правна лица која обављају лобирање да у складу са чл. 31. Закона о лобирању (“Службени гласник РС”, бр. 87/18 и 86/19-др. закон) најкасније 31. јануара 2023. године доставе Aгенцији писмени извештај о раду за претходну годину са детаљним прегледом лобистичких активности.

Опширније...

Aгенција у Надзорном одбору Мреже институција за спречавање корупције за 2023. годину

AСК 09.01.2023.

Мрежа институција за спречавање корупције изабрала је ново руководство за 2023. годину. Председник ће бити Хрватска, а потпредседници антикорупцијске институције из Грчке, Марока и Еквадора. Србија односно Aгенција за спречавање корупције изабрана је за члана Надзорног одбора, заједно са Италијом, Француском и Палестином.

Опширније...