Састанци са представницима Специјалне истражне службе Литваније

AСК 05.12.2022.

Састанци са представницима Специјалне истражне службе Литваније, организовани у оквиру Пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права),  настављени су у периоду од 28. новембра  до 1. децембра 2022. године, у просторијама Aгенције за спречавање корупције. Састанцима су присуствовали представници Сектора за сарадњу са медијима и цивилним друштвом, Сектора за правне послове, Сектора за превенцију и јачање интегритета, Сектора за сукоб интереса и  питања лобирања и Сектора за спољне послове и стратешки развој.

Опширније...

Одржана шеста обука за руководиоце институција које израђују план интегритета у трећем циклусу

AСК 01.12.2022.

Обуку „Директор као покретач изградње институционалног интегритета“ похађало је 27 директора/заменика директора, руководилаца организационих јединица јавних предузећа, болница, домова здравља, привредних друштава, основних школа, предшколских установа, центара за социјални рад Подунавског и Браничевског управног округа

Опширније...

Предавање „Корупција у образовању – планови интегритета“ одржано у Бајиној Башти

AСК 29.11.2022.

Представница Aгенције Драгана Крунић одржала је предавање „Корупција у образовању – планови интегритета“ у Бајиној Башти на позив и у организацији Института за Европске послове у оквиру програма „Млади против корупције“.

Опширније...

Обавештење

AСК 28.11.2022.

Обавештавамо кориснике званичне интернет презентације Aгенције за спречавање корупције  да је у току отклањање насталих техничких проблема, будући да је у претходном периоду био отежан приступ електронским пријавама Aгенције.

Опширније...

Састанци са представницима Специјалне истражне службе Литваније

AСК 24.11.2022.

У оквиру Пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права), одржани су састанци са представницима Специјалне истражне службе Литваније у периоду од 21. до 24. новембра 2022. године, у просторијама Aгенције за спречавање корупције.

Опширније...

Одржана трећа обука за лобисту у 2022. години

Лобирање 18.11.2022.

Aгенција за спречавање корупције одржала је трећу обуку за лобисте у 2022. години. Седам полазника, будућих лобиста, током дводневне обуке поучено је о лобирању, правима и обавезама учесника у активности која је у Републици Србији законски уређена од 2019. године. Обука подразумева и проверу знања кандидата, који након успешно положеног теста стичу услов за упис у Регистар лобиста.

Опширније...

Израђен други Извештај о праћењу спровођења Оперативног плана за спречавање корупције у областима од посебног ризика

AСК 15.11.2022.

Aгенција за спречавање корупције израдила је други Извештај о праћењу спровођења Оперативног плана за спречавање корупције у областима од посебног ризика.

Опширније...