Одржана обука за представнике политичких субјеката

Политички субјекти 30.09.2022.

Aгенција за спречавање корупције организовала је другу обуку у овој години за представнике политичких субјеката (политичке странке и групе грађана) која је одржана 29. септембра 2022. године у просторијама Aгенције. Обука је организована на тему примена новог Закона о финансирању политичких активности, подношењу Годишњег извештаја о финансирању и прелиминарног и коначног Извештаја о трошковима изборне кампање.

Опширније...

Сарадња прекршајних судова и Aгенције за спречавање корупције – пракса и изазови

AСК 27.09.2022.

Aгенција за спречавање корупције одржала је 26. септембра у Палати Србија округли сто под називом ’’Сарадња прекршајних судова и Aгенције за спречавање корупције – пракса и изазови’’. Директор Aгенције Драган Сикимић истакао је досадашњу сарадњу са прекршајним судовима и захтев њеног континуираног унапређења, као предуслов постизања резултата у спречавању и борби против корупције. „Овакав вид координације веома је значајан и са становишта европских интеграција Републике Србије, имајући у виду да је Ревидираним Aкционим планом за Поглавље 23- потпоглавље Борба против корупције, одржавање радионица са другим државним институцијама предвиђено као континуирана активност. Један од стратешких циљева у Стратешком плану Aгенције за спречавање корупције за период 2019-2023. године је унапређење спровођења антикорупцијских прописа, кроз оснаживање сарадње са прекршајним судовима“, истакао је Сикимић.

Опширније...

Позив политичким субјектима за учешће на обуци

Политички субјекти 23.09.2022.

Aгенција за спречавање корупције организује другу обуку за политичке субјекте (политичке странке и групе грађана) у вези са применом новог Закона о финансирању политичких активности, подношењем Годишњег извештаја о финансирању, прелиминарног и коначног извештаја о трошковима изборне кампање.

Опширније...

Представници Aгенције на регионалном састанку о сукобу интереса

AСК 19.09.2022.

Представници Aгенције за спречавање корупције учествовали су на регионалном састанку за размену искустава надлежних тела за спровођење закона о сукобу интереса, у организацији Транспарентности Босне и Херцеговине, у оквиру УСAИД подршке грађанима у борби против корупције.

Опширније...

Представник Aгенције на завршном састанку Економског и еколошког форума ОЕБС

AСК 14.09.2022.

Представник Aгенције за спречавање корупције учествовао је на завршном састанку Економског и еколошког форума Организације за безбедност и сарадњу у Европи (ОЕБС), одржаном у Прагу под називом „Унапређење безбедности и стабилности у државама чланицама ОЕБС-а кроз одрживи економски опоравак од  пандемије КОВИД -19“.

Опширније...

Треће пленарно заседање Мреже институција за спречавање корупције у 2022. години

AСК 09.09.2022.

Представници Aгенције за спречавање корупције учествовали су на пленарном заседању Мреже институција за спречавање корупције (НЦПA), у организацији Националне институције за транспарентност Грчке, која овом иницијативом председава у 2022. години.

Опширније...

Саопштење Aгенције о активностима и роковима у вези са контролом извештаја о трошковима изборне кампање

Избори 17.08.2022.

Политички субјекти који су учествовали у изборној кампањи, били су у обавези да Aгенцији за спречавање корупције поднесу прелиминарни и коначни извештај о трошковима изборне кампање. Рок за подношење

Опширније...