САСТАНАК ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ ДЕЈАНА ДАМЊАНОВИЋА И АМБАСАДОРА И ШЕФА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ У СРБИЈИ Њ.Е. ЕМАНУЕЛА ЖИОФРЕА

AСК 27.09.2023.

Директор Aгенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић састао се данас са амбасадором и шефом Дeлегације ЕУ у Србији Њ.Е. Емануелом Жиофреом.

Опширније...

ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ И АГЕНЦИЈА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ – УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ

AСК 19.09.2023.

Унапређење сарадње у поступцима откривања и процесуирања кривичних дела са елементима корупције био је повод за данашњи разговор главног јавног тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненада Стефановића и директора Агенције за спречавање корупције Дејана Дамњановића.

Опширније...

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ПОСМАТРАЧЕ ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ

AСК 18.09.2023.

Позивају се кандидати, који желе да обављају послове посматрања изборне кампање политичких субјеката у својству посматрача Агенције за спречавање корупције, да се пријаве на јавни позив за координатора и теренског посматрача за послове посматрања изборне кампање. Укупно се бира 130 посматрача.

Опширније...

ОБУКА „ФИНАНСИЈСКЕ ИСТРАГЕ“

AСК 15.09.2023.

У оквиру пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права), који заједнички финансирају ЕУ, немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (BMZ) и Aустријска развојна сарадња (ADC), а за чију имплементацију су задужени GIZ, ADA, CPMA и Мисија ОЕБС у Србији, 14. и 15. септембра, одржана је прва од пет планираних обука за запослене у Aгенцији за спречавање корупције о откривање превара и истражим техникама, у организацији Међународне антикорупцијске академије.

Опширније...

ОБУКА О ПРИЈАВЉИВАЊУ СУМЊИВИХ ТРАНСАКЦИЈА И РАДИОНИЦА „МЕЂУИНСТИТУЦИОНАЛНА САРАДЊА ИЗМЕЂУ ТУЖИЛАШТАВА И АГЕНЦИЈЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ“

AСК 07.09.2023.

У оквиру пројекта „Спречавање прања новца и финансирања тероризма у Србији”, који подржава Шведска агенција за међународни развој и сарадњу, а спроводи Савет Европе, 6. и 7. септембра, одржана је обука за запослене у Агенцији за спречавање корупције и Управи за спречавање прања новца о пријављивању сумњивих трансакција, као и радионица на тему међуинституционалне сарадње између тужилаштава и Агенције за спречавање корупције.

Опширније...

ТРЕЋА ОБУКА ЗА ЛОБИСТУ У 2023. ГОДИНИ

Лобирање 06.09.2023.

Агенција за спречавање корупције, у овој години организује трећу обуку за лобисту. Обука ће се одржати 28. и 29. септембра 2023. године у просторијама Агенције за спречавање корупције, Царице Милице 1, Београд. Рок за подношење захтева за похађање обуке је 16.09.2023. године.

Опширније...

ГЛОБАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПОДАТАКА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ МЕРЕЊА КОРУПЦИЈЕ

AСК 01.09.2023.

Представници Агенције за спречавање корупције учествовали су на Глобалној конференцији о коришћењу података за унапређење мерења корупције, која је одржана у хибридном формату од 31. августа до 1. септембра у Бечу.

Опширније...