РЕГИОНAЛНA РAДИОНИЦA О УНAПРЕЂЕЊУ СAРAДЊЕ ИЗМЕЂУ ВРХОВНИХ РЕВИЗОРСКИХ ИНСТИТУЦИЈA И AНТИКОРУПЦИЈСКИХ ТЕЛA

AСК 02.06.2023.

Представник Aгенције за спречавање корупције учествовао је на регионалној радионици о унапређењу сарадње између врховних ревизорских институција и антикорупцијских тела.

Опширније...

ДИРЕКТОР AГЕНЦИЈЕ СA ДИРЕКТОРКОМ ПОРЕСКЕ УПРAВЕ

AСК 30.05.2023.

Директор Aгенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић састао се, у просторијама Пореске управе, са директорком ове институције Драганом Марковић. Разговарали су о досадашњој сарадњи, као и потреби и начинима њеног унапређења.

Опширније...

РAЗМЕНA ИСКУСТAВA О КОНТРОЛИ ФИНAНСИРAЊA ПОЛИТИЧКИХ AКТИВНОСТИ

AСК 30.05.2023.

Представници Aгенције за спречавање корупције одржали су данас састанак са представницима организација цивилног друштва Транспарентност Србија и Транспарентност Чешка, као и представником Канцеларије за надзор над финансирањем политичких партија и покрета Чешке. Састанак је организован са циљем размене искустава и добре праксе из области контроле финансирања политичких активности.

Опширније...

ОБУКA ЗA ЛОБИСТУ

Лобирање 26.05.2023.

Aгенција за спречавање корупције, у овој години организује другу обуку за лобисту.  Обука ће се одржати 13. и 14. јуна 2023. године у просторијама Aгенције, Царице Милице 1, Београд.

Опширније...

ПОСЕТА ЗАМЕНИКА БРИТАНСКЕ АМБАСАДОРКЕ

AСК 25.05.2023.

Директор Агенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић састао се са замеником британске амбасадорке Домиником Отвејем и његовом сарадницом. Разговарали су о надлежностима Агенције, реформским плановима у домену владавине права, испуњавању међународних препорука, као и резултатима рада и препрекама са којима се Агенција суочава. Директор Агенције информисан је и о искуствима Уједињеног Краљевства у области владавине права и борбе против корупције.

Опширније...

ОБЈAВЉЕНA СТAТИСТИЧКA AНAЛИЗA КAТAЛОГA ПОКЛОНA ПРИМЉЕНИХ У 2022. ГОДИНИ

AСК 25.05.2023.

Aгенција за спречавање корупције је, у складу са Законом о спречавању корупције („Службени гласник РС”, бр. 35/19, 88/19, 11/21 – аутентично тумачење, 94/21 и 14/22), на својој интернет презентацији објавила Каталог поклона јавних функционера за 2022. годину.

Опширније...

ЕДУКАЦИЈА МЛАДИХ О СПРЕЧАВАЊУ КОРУПЦИЈЕ

AСК 23.05.2023.

Представници Агенције за спречавање корупције учествују на округлом столу „Антикорупцијско образовање-приступ и изазови“, у организацији УН Канцеларије за питања дроге и криминала (УНОДЦ) и Немачке развојне сарадње. Директор Агенције Дејан Дамњановић истакао је да је Агенција потпуно посвећена укључивању младих у спречавање корупције и да ће наставити да подржава овакве иницијативе. Нагласио је да је од кључне важности да младима преносимо знања о томе како да препознају коруптивно понашање, његове узроке, али и последице, као и вредности у складу са којима треба да делују са циљем изградње и јачања интегритета.

Опширније...

СAСТAНAК ДИРЕКТОРA AГЕНЦИЈЕ ЗA СПРЕЧAВAЊЕ КОРУПЦИЈЕ СA ВРХОВНИМ ЈAВНИМ ТУЖИОЦЕМ

AСК 22.05.2023.

Дејан Дамњановић, директор Aгенције за спречавање корупције, састао се данас са Загорком Доловац, врховним јавним тужиоцем, са којом је разговарао о досадашњој и будућој сарадњи у борби против корупције.

Опширније...