ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА КОНФЕРЕНЦИЈОМ УНИВЕРЗИТЕТА СРБИЈЕ

AСК 08.02.2024.

Епилог недавно одржане Међународне конференције поводом обележавања Дана и Недеље борбе против корупције, један је од акцената у раду Агенције у овој години који је усмерен ка образовању младих и успостављању научно-стручне сарадње у области истраживања аспеката, перцепције и борбе против корупције у Републици Србији.

Опширније...

ОБУКА ЗА ЛОБИСТУ

Лобирање 05.02.2024.

Агенција за спречавање корупције организује обуку за лобисту 6. и 7. марта 2024. године у просторијама Агенције, Царице Милице 1, Београд.

Опширније...

РАДНИ САСТАНАК ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ И В.Ф. ПРЕДСЕДНИКА ПРЕКРШАЈНОГ СУДА

AСК 02.02.2024.

Директор Агенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић и в.ф. председника Прекршајног суда у Београду Оливера Ристановић одржали су радни састанак са циљем уједначавања праксе у раду две институције и унапређења квалитета и ефикасности у поступању у прекршајним поступцима.

Опширније...

САРАДЊА АГЕНЦИЈЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ И УПРАВЕ ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА

AСК 02.02.2024.

У години у којој Агенција посебну пажњу у свом раду превенције корупције посвећује младима на свим нивоима и степенима образовања, као и анализом закључака Међународне конференције поводом обележавања Дана и Недеље борбе против корупције, уследила је иницијатива директора Агенције Дејана Дамњановића за сусретом са директором Управе за извршење кривичних санкција Дејаном Царевићем.

Опширније...

СПОРАЗУМ О САРАДЊИ АГЕНЦИЈЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ И ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

AСК 31.01.2024.

Данашњи Споразум о сарадњи који су потписали директор Агенције Дејан Дамњановић и декан Правног факултета Универзитета у Новом Саду проф. др Татјана Бугарски резултат je недавног обележавања Међународног дана и Недеље борбе против корупције, у оквиру којих је на Правном факултету у Новом Саду одржана трибина „Образовање младих у функцији спречавања корупције“.

Опширније...

СУСРЕТ ДИРЕКТОРА АГЕНЦИЈЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КОРУПЦИЈЕ И ИТАЛИЈАНСКОГ АМБАСАДОРА

AСК 30.01.2024.

Директор Агенције за спречавање корупције Дејан Дамњановић и Њ.Е. Лука Гори разговарали су данас о будућој сарадњи у области превенције корупције. Директор Дамњановић указао је на досадашњу помоћ и подршку Владе Италије у јачању доброг управљања и механизама за превенцију корупције у Србији.

Опширније...

НЕУТЕМЕЉЕНЕ ТВРДЊЕ ДИРЕКТОРА „ТРАНСПАРЕНТНОСТ СРБИЈА“

AСК 12.01.2024.

Поводом спекулација из средстава јавног информисања о поступању Агенције за спречавање корупције у вези са пријавом организације Транспарентност Србија, поднете против Српске напредне странке, поводом рада кол центра у току изборне кампање, Агенција саопштава: 1) Транспарентност Србија наведену пријаву поднела је Агенцији због сумње да је СНС прекршила Кривични закон и Закон о финансирању политичких активности, иако је знала да Агенција није надлежна за вођење кривичне истраге. 2) Проверавајући наводе који се односе на кршење Закона о финансирању политичких активности, Агенција је искористила сва законска овлашћења за прикупљање информација и доказа, и утврдила да не располаже доказима који на несумњив начин потврђују наводе из пријаве Транспарентности Србија о повреди наведеног закона. 3) У вези са преосталим наводима пријаве о сумњи на постојање кривичног дела, Агенција је пријаву Транспарентности Србија проследила Вишем јавном тужилаштву у Београду, ради оцене да ли се ради о кривичном делу за које се гоњење предузима по службеној дужности. Скрећемо пажњу свим организацијама и појединцима који прате изборни процес и наш рад, да за своје тврдње о томе шта Агенција “мора“ или „може“ да уради, истовремено наведу и законско утемељење за такво поступање, јер се у супротном нарушава независност рада Агенције. Детаљно образложење одлуке можете наћи на веб сајту Агенције на линку https://www.acas.rs/cyr/pages/izbori2023-_odluke_po_prijavama

Опширније...

ОБАВЕЗА ИЗВЕШТАВАЊА О СПРОВЕДЕНОЈ ОБУЦИ „ЕТИКА И ИНТЕГРИТЕТ“

AСК 12.01.2024.

Агенција за спречавање корупције подсећа сва јавна предузећа и друга правна лица чији је оснивач или члан Република Србија, аутономна покрајина, јединица локалне самоуправе или градска општина да су дужни да до 30. јануара 2024. године поднесу извештај о спровођењу обуке „Етика и интегритетˮ.

Опширније...

ОБАВЕЗА ИЗВЕШТАВАЊА О РАДУ ЛОБИСТА И ПРАВНИХ ЛИЦА КОЈА ОБАВЉАЈУ ЛОБИРАЊЕ

Лобирање 11.01.2024.

Агенција за спречавање корупције подсећа лобисте и правна лица која обављају лобирање на обавезу прописану одредбама члана 31. Закона о лобирању (“Службени гласник РС”, бр. 87/18 и 86/19-др. закон) да најкасније до 31.01.2024. године доставе писмени извештај о раду за претходну годину.

Опширније...