Вести и саопштења

Обележавање Међународног дана борбе против корупције

AСК 08.12.2022.

Међународном конференцијом „Процена ризика корупције“ Aгенција за спречавање корупције обележава Међународни дан борбе против корупције, уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији. Процена ризика корупције представља системски алат који се користи са циљем да се идентификују места осетљива на корупцију и развију делотворне стратегије за управљање тим ризицима. Циљ ефикасног управљања ризицима корупције је заштита јавног интереса, владавина права, заштита људских права, благовремено пружање адекватних услуга грађанима, законито и ефикасно управљање јавним ресурсима. Другим речима, све оно што се корупцијом нарушава, истакао је директор Aгенције за спречавање корупције господин Драган Сикимић.

Опширније...

Састанци са представницима Специјалне истражне службе Литваније

AСК 05.12.2022.

Састанци са представницима Специјалне истражне службе Литваније, организовани у оквиру Пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права),  настављени су у периоду од 28. новембра  до 1. децембра 2022. године, у просторијама Aгенције за спречавање корупције. Састанцима су присуствовали представници Сектора за сарадњу са медијима и цивилним друштвом, Сектора за правне послове, Сектора за превенцију и јачање интегритета, Сектора за сукоб интереса и  питања лобирања и Сектора за спољне послове и стратешки развој.

Опширније...

Одржана шеста обука за руководиоце институција које израђују план интегритета у трећем циклусу

AСК 01.12.2022.

Обуку „Директор као покретач изградње институционалног интегритета“ похађало је 27 директора/заменика директора, руководилаца организационих јединица јавних предузећа, болница, домова здравља, привредних друштава, основних школа, предшколских установа, центара за социјални рад Подунавског и Браничевског управног округа

Опширније...

Предавање „Корупција у образовању – планови интегритета“ одржано у Бајиној Башти

AСК 29.11.2022.

Представница Aгенције Драгана Крунић одржала је предавање „Корупција у образовању – планови интегритета“ у Бајиној Башти на позив и у организацији Института за Европске послове у оквиру програма „Млади против корупције“.

Опширније...

Обавештење

AСК 28.11.2022.

Обавештавамо кориснике званичне интернет презентације Aгенције за спречавање корупције  да је у току отклањање насталих техничких проблема, будући да је у претходном периоду био отежан приступ електронским пријавама Aгенције.

Опширније...

Одржана пета обука за руководиоце институција које израђују план интегритета у трећем циклусу

AСК 25.11.2022.

Обука „Директор као покретач изградње институционалног интегритета“, одржана је 24. новембра на позив Општине Инђија, а похађало ју је 24 директора/заменика директора домова здравља, специјалних болница, јавних предузећа, основних школа, предшколских установа, центара за социјални рад из Сремског управног округа

Опширније...