Вести и саопштења

АНАЛИЗА РИЗИКА ОД КОРУПЦИЈЕ - ЈАЧАЊЕ КАПАЦИТЕТА МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

AСК 14.06.2024.

Представница Агенције одржала је дводневну обуку припадницима Министарства унутрашњих послова у оквиру пројекта „Јачање капацитета Сектора унутрашње контроле за спровођење анализе ризика од корупције” који се спроводи уз подршку Мисије ОЕБС у Републици Србији.

Опширније...

АГЕНЦИЈА НЕ САРАЂУЈЕ СА „ICS ЕДУКАТИВНИ ЦЕНТАР“ У СПРОВОЂЕЊУ ИНТЕРАКТИВНЕ ЕДУКАЦИЈЕ ВЕЗАНЕ ЗА ЕТИЧКО ПОНАШАЊЕ, СПРЕЧАВАЊЕ СУКОБА ИНТЕРЕСА И ПРЕВЕНЦИЈУ КОРУПЦИЈЕ

AСК 13.06.2024.

Обавештавамо органе јавне власти који су у складу са чланом 99. Закона о спречавању корупције дужни да спроводе обуку у области спречавања корупције и јачања интегритета под називом „Етика и интегритет“, да Агенција ни на који начин не учествује у спровођењу интерактивне едукације под називом „Јачање капацитета и професионалних компетенција службеника у јавнoм сектору за етичко понашање, спречавање сукоба интереса и превенцију корупције“, коју организује „ICS Едукативни центар“.

Опширније...

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

AСК 07.06.2024.

Директор Дејан Дамњановић је са представницима организација цивилног друштва, изабраним на јавном конкурсу који је спровела Агенција, потписао Уговоре о реализацији пројеката у области спречавања корупције за 2024. годину. Општи циљ конкурса је подизање нивоа образовања младих у функцији спречавања корупције.

Опширније...

САОПШТЕЊЕ ПОВОДОМ РАДА КОЛ ЦЕНТАРА НА ДАН ИЗБОРА

Избори 2024 03.06.2024.

Поводом великог броја питања која су стигла на адресу Агенције за спречавање корупције у вези са тим да ли је за време изборне кампање организовање и рад кол центара од стране политичких субјеката дозвољена активност у смислу Закона о финансирању политичких активности, Агенција указује на следеће:

Опширније...

ПОДРШКА САВЕТА ЕВРОПЕ ДРЖАВНИМ ОРГАНИМА РС У БОРБИ ПРОТИВ ПРАЊА НОВЦА, КОРУПЦИЈЕ И ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

AСК 29.05.2024.

Поводом завршетка спровођења четворогодишњег пројекта „Спречавање прања новца и финансирања тероризма у Србији“ и покретања нове фазе подршке Савета Европе Републици Србији кроз пројекат „Сузбијање економског криминала у Србији”,а који финансира Шведска агенција за међународну развојну сарадњу, директор Дејан Дамњановић се захвалио Канцеларији Савета Европе у Београду и Управи за спречавање прања новца на континуираној и свесрдној сарадњи коју остварују са Агенцијом.

Опширније...

СТАТИСТИЧКА АНАЛИЗА КАТАЛОГА ПОКЛОНА ЈАВНИХ ФУНКЦИОНЕРА ПРИМЉЕНИХ У 2023. ГОДИНИ

AСК 28.05.2024.

Aгенција за спречавање корупције, у складу са Законом о спречавању корупције („Службени гласник РС”, бр. 35/19, 88/19, 11/21 – аутентично тумачење, 94/21 и 14/22), на својој интернет страници објавила је Каталог поклона јавних функционера за 2023. годину.

Опширније...