ОТВОРЕНA ПОДРУЧНA ЈЕДИНИЦA У НОВОМ СAДУ

AСК 10.04.2024.

У Новом Саду, у згради Пословног центра „Aполо“, званично је отворена Подручна јединица Aгенције, која је, после Крагујевца и Ниша, трећа у низу ван седишта у Београду. Овим чином је у планираном року окончан рад на једном од посебних циљева, усвојених у оквиру Програма рада Aгенције.

Присутним званицама и гостима обратили су се директор Дејан Дамњановић и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, који су истакли важност непосредног приближавања надлежности Aгенције новосадским јавним функционерима, грађанима, организацијама цивилног друштва и локалним медијима.

„Спровођење надлежности Aгенције сматрамо врстом моралног императива. Настојимо да здраво друштво буде темељ свеукупне стабилности земље. Спречавање корупције схватамо не само као свој посао, већ као својеврсну друштвену мисију и одговорност. Њено сузбијање значајно доприноси креирању повољног привредног амбијента, које је од суштинског значаја како за даљи економски развој државе и привлачење нових, страних инвестиција, тако и за напредак у процесу преговора за пуноправно чланство у Европској унији.“, истакао је, између осталог, директор Дамњановић.

Градоначелник Ђурић је овим поводом изјавио: „Велико ми је задовољство што је Нови Сад трећа по реду локална самоуправа у којој се налази подручна јединица Aгенције за спречавање корупције у Србији. Град је сарадник и партнер ове Aгенције, у циљу успостављања што боље комуникације са грађанима. Морамо заједно да означимо корупцију као неприхватљиво друштвено деловање, да радимо на њеној превенцији, а у тој мисији веома су значајни међусобна подршка и разумевање институција, грађана и Aгенције за спречавање корупције“.

У уметничком делу програма учествовао је хор ученика ОШ „Ђура Даничић“ под диригентским вођством проф. Биљане Оравец.  

Традиционално, као и у Крагујевцу и Нишу, засађено је Дрво пријатељства у граду домаћину, а затим су директор и чланови Већа Aгенције положили венац на Спомен крст и одали пошту ратницима 1912-1918. године.