ПОДНОШЕЊЕ ГОДИШЊИХ ИЗВЕШТAЈA О ФИНAНСИРAЊУ ПОЛИТИЧКИХ СУБЈЕКAТA

Политички субјекти 08.04.2024.

Aгенција за спречавање корупције подсећа политичке субјекте који имају представнике у представничким телима и регистроване политичке странке да је, у складу са одредбом члана 28. став 1. Закона о финансирању политичких активности, рок за подношење годишњег извештаја о финансирању за 2023. годину, који садржи и податке о прилозима и имовини, уз претходно прибављено мишљење овлашћеног ревизора, до 30. априла 2024. године.

Од обавезе подношења мишљења овлашћеног ревизора изузимају се регистроване политичке странке  и групе грађана  које у години за коју подносе годишњи извештај о финансирању, имају прилив или одлив средстава по рачунима чији износ не прелази једну просечну нето зараду.

Годишњи извештај о финансирању политичког субјекта се подноси обавезно преко система за електронско подношење извештаја (веб форма обрасца) којој се приступа путем линка https://publicapp.acas.rs/#/login, као и у писаној форми (штампањем електронског обрасца).

Aгенција још једном позива политичке субјекте који још увек немају кориснички налог, да на имејл адресу finansiranje.ps@acas.rs доставе податке на основу којих би се исти отворио. Подаци које је потребно доставити су: 1) назив политичког субјекта; 2) имејл адреса; 3) име, презиме и број телефона овлашћеног лица; 4) место и адресу политичког субјекта и 5) веб сајт политичког субјекта.