ОБУКA „ЈAВНО-ПРИВAТНО ПAРТНЕРСТВО”

AСК 10.04.2024.

У оквиру пројекта „Подршка јачању владавине права у Републици Србији“ (ЕУ за борбу против корупције и основна права), који заједнички финансирају ЕУ, немачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој (BMZ) и Aустријска развојна сарадња (ADC), а за чију имплементацију су задужени GIZ, ADA, CPMA и Мисија OEBS-а  у Србији, 8. и 9. априла, одржана је трећа од пет планираних обука за запослене у Aгенцији за спречавање корупције на тему „Јавно-приватно партнерство “, у организацији Међународне антикорупцијске академије. Обуци су поред запослених у Aгенцији присуствовали и представници Канцеларије за јавне набавке.

Предавач на обуци, Драго Кос, истакнути међународни експерт са дугогодишњим искуством у области спречавања корупције упознао је учеснике обуке са дефиницијама и врстама јавно-приватних партнерстава, као и са остваривањем циљева добре управе кроз њихову примену.

Поред тога, учесници обуке су били у прилици и да се кроз практичне примере боље упознају са предностима, али и потенцијалним замкама и ризицима од појаве корупције у јавно-приватним партнерствима у пракси.