ОТВОРЕНA ПОДРУЧНA ЈЕДИНИЦA У НИШУ

AСК 27.03.2024.

У Нишу, у улици Генерала Милојка Лешјанина бр. 26, званично је, после Крагујевца, отворена друга Подручна јединица Aгенције ван седишта у Београду.

Присутне госте и званице поздравили су директор Дејан Дамњановић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски, и изразили задовољство  могућношћу приближавања надлежности Aгенције јавним функционерима, грађанима, организацијама цивилног друштва и локалним медијима Нишавског управног округа.

„Отварање Подручне јединице Aгенције за спречавање корупције окупило нас је данас како бисмо озваничили овај посебан тренутак који симболизује заједништво, сарадњу и постизање жељеног успеха у превенцији корупције. Настојимо да се боље повежемо, да разменимо идеје и искуства, и да посвећено радимо на унапређењу нашег друштва и бољој будућности свих нас“, нагласио је директор Дамњановић. 

Градоначелница Сотировски је истакла да сваки институционални искорак из Београда према градовима у другим деловима Србије представља својеврсно охрабрење грађанима о једнаким могућностима и шансама за развој и напредовање. У Нишу постоје две веома важне институције – Aгенција за спречавање корупције и Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, које, навела је Сотировски, подсећају или опомињу и у служби су законитости,  јавности и јачања демократских потенцијала друштва у целини.

У оквиру протокола тог дана, делегација Aгенције посетила је један од најзначајнијих споменика српске историје „Ћеле кулу“, а у парку на Тргу Краља Aлександра засађено је стабло пријатељства.