У сусрет изборима 2012.

Кањижа – Избори за одборнике
20/06/2012
Кладово – Избори за одборника
20/06/2012

У сусрет изборима 2012.

anaslovna
print

Почетком марта, Агенција за борбу против корупције, организовала је два дводневна семинара под називом „У сусрет изборима 2012“, намењен новинарима и уредницима електронских и штампаних медија Србије, са циљем да се упознају са Законом о финансирању политичких субјеката.

На семинарима, у Вршцу и Златибору, представљена је улога и активности Агенције у надгледању и контроли финансирања политичких активности, као и концепт мреже посматрача у току предстојеће изборне кампање.

Фото галерија

Предавачи су били Зоран Стојиљковић, председник Одбора Агенције, Чедомир Чупић, члан Одбора, Ивана Петрин, Ана Арсенијевић и Ксенија Митровић из Агенције за борбу против корупције, као и Џенифер Брунер, некадашњи државни секретар државе Охајо, САД, која је представила америчка искуства у успостављању контроле и разоткривању злоупотреба.

Учесници су иматли прилику да се упознају са различитим аспектима политичке корупције, теоријским концептима личне и професионалне етике, али и да искуствено, путем активног учења, учествују у психосоцијалним радионицама, спознају значај професионалне одговорности.

Обуке су одржане уз подршку USAID, Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт.