Agencija za borbu protiv korupcije na savetovanju Udruženja banaka Srbije

Stara Pazova – Izbori za odbornike
26/06/2012
Zaječar – Izbori za odbornike
26/06/2012

Agencija za borbu protiv korupcije na savetovanju Udruženja banaka Srbije

print

Dragomir Trninić, pomoćnik direktora sektora za operativne poslove Agencije za borbu protiv korupcije, održaće predavanje na temu „Uloga i nadležnost Agencije za borbu protiv korupcije i stečena iskustva od osnivanja Agencije 2010. godine „

 

Savetovanje „Compliance funkcija u bankama“ održava se od 14. do 17. maja na Paliću u organizaciji Udruženja banaka Srbije, radi prezentacije svih aktuelnosti i novina u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, kao i važeće zakonske i podzakonske regulative.

Učesnici savetovanja su i predstavnici banaka, Uprave za sprečavanje pranja novca i Narodne banke Srbije. Oni će pokušati da reše praktične probleme u primeni pozitivne zakonske regulative u praksi.

Zbog neusklađenosti Zakona o Agenciji, Zakona o bankama i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti otežano je dobijanje podataka od banaka, a nadležnosti Agencije su osporavane. Bankama će biti prezentovane nadležnosti Agencije kako bi se ostvarila saradnja u oblasti provere imovinskih kartata funkcionera.