Tribine “Transparentnost, dobro upravljanje i borba protiv korupcije”

Izbor za odbornike
18/06/2012
Održana javna rasprava povodom Predloga zakona o finansiranju političkih aktivnosti
10/05/2011

Tribine “Transparentnost, dobro upravljanje i borba protiv korupcije”

neso_slika200
print

Serijom od 5 tribina u 5 gradova i opština u Srbiji, Bibliotekarsko društvo Srbije (BDS) ostvarivalo je aktivnosti u okviru svog projekta „Transparentnost, dobro upravljanje i borba protiv korupcije“. Ovaj projekat podržala je Međunarodna federacija bibliotekarskih asocijacija i institucija (IFLA), u čijem istoimenom Manifestu stoji: „Biblioteke bi trebalo da podrže postojeća i buduća građanska savetovališta u organizaciji antikorupcijskih nevladinih organizacija, na način da im pruže potrebne informacije, tehničku podršku putem baza podataka i sve ostalo što, prema stručnoj proceni, smatraju važnim“.

Tribine su, kao vid edukacije i kontinuirane kampanje, organizovane sa ciljem podizanja svesti građana o štetnosti korupcije. Održane su u gradskim bibliotekama u Beogradu 5. aprila, Novom Sadu 7. aprila, Kruševcu 19. aprila, Požarevcu 28. aprila i Nišu 10. maja.

Agencija za borbu protiv korupcije podržala je projekat BDS i na tribinama su gostovali članovi Odbora Agencije: Slobodan Beljanski, Zoran Stojiljković, Zlata Đorđević, Branko Lubarda i Zlatko Minić.

Foto galerija