Семинари за функционере, јануар 2012.

Жабаљ – Избори за одборнике
20/06/2012
Житиште – Избори за одборнике
20/06/2012

Семинари за функционере, јануар 2012.

print
Агенција за борбу против корупције наставља са семинарима намењеним функционерима, односно свим изабраним, постављеним или именованим лицима у органима Републике Србије, аутономне покрајине, јединице локалне самоуправе и у органима јавних предузећа и привредних друштава, установа и других организација чији је оснивач, односно члан Република Србија, аутономна покрајина, јединица локалне самоуправе и друго лице које бира Народна скупштина.

На семинарима ће се разговарати о контексту борбе против корупције, мандату Агенције, као и посебним обавезама за функционере које проистичу из Закона о Агенцији за борбу против корупције. На семинару ће посебно бити обрађене следеће теме:

  • Новине у пријављивању имовине функционера – нови Правилник
  • Представљање Правилника о функцијама које функционери могу да обављају без сагласности Агенције за борбу против корупције
  • План интегритета као механизам за спречавање, умањење и отклањање ризика за настанак и развој корупције – законска обавеза и рокови за усвајање и спровођења планова интегритета.

План извођења семинара: 16 – 20. јануар 2012.

Суботица, 16. јануар, са почетком у 12 часова, у Плавој сали Скупштине града, Трг слободе 1, за функционере из:  Суботице, Бачке Тополе, Малог Иђоша, Сомбора, Апатина, Куле, Оџака, Кикинде, Чоке, Аде, Сенте, Кањиже и Новиог Кнежевца.

Врање, 17. јануар, са почетком у 13 часова, у сали Скупштине града, V Конгрес бр. 1, за функционере из: Врања, Прешева, Бујановца, Трговишта, Босилеграда, Сурдулице и Владичиног Хана.

Лесковац, 18. јануар, са почетком у 11 часова, у сали Скупштине града, Пана Ђукића 9-11, за функционере из: Лесковца, Лебана, Медвеђе, Бојника, Власотинаца и Црне Траве.

Прокупље, 19. јануар, са почетком у 11 часова, у сали Скупштине града, Таткова 2, за функционере из: Прокупља, Житорађе, Блаца и Куршумлије.

Крушевац, 20. јануар, са почетком у 11 часова, у сали Скупштине града, Газиместанска 1, за функционере из: Крушевца, Ћићевца, Варварина, Трстеника, Александровца и Бруса.

Зрењанин, 23. јануар, са почетком у 11 часова, у сали Скупштине града, Трг слободе 10, за функционере из: Зрењанина, Новог Бечеја, Нове Црње, Житишта, Сечња, Опова, Ковачице, Алибунара, Пландишта, Вршца, Беле Цркве, Ковина и Панчева.

Бор, 23. јануара, са почетком у 13 часова, у сали Скупштине општине, Моше Пијаде 3, за функционере: Бора, Мајданпека, Неготина и Кладова.

Зајечар, 24. јануар, са почетком у 11 часова, у сали Скупштине града, Трг ослобођења 1, за функционере: Зајечара, Бољевца, Сокобање и Књажевца

Ниш, 25. јануара, са почетком у 13 часова, у Културном центру Ниш, Станоја Бунушевца б.б. за функционере: Ниша, Ражња, Алексинца, Мерошина, Дољевца, Гаџиног Хана и Сврљига.

Пирот, 26. јануар, са почетком у 11 часова, у сали Скупштине општине, Српских Владара 82, за функционере: Пирота, Беле Паланке, Бабушнице и Димитровграда.