Održan prvi deo seminara Mehanizmi za sprečavanje korupcije u rukama službi za upravljanje kadrovima

Sjenica – Izbori za odbornike
26/06/2012
Stara Pazova – Izbori za odbornike
26/06/2012

Održan prvi deo seminara Mehanizmi za sprečavanje korupcije u rukama službi za upravljanje kadrovima

dscn0954
print
Realizacijom prvog dela seminara Mehanizmi za sprečavanje korupcije u rukama službi za upravljanje kadrovima 09. maja započeta je saradnja Agencije za borbu protiv korupcije sa MSP konsaltingom iz Kraljeva u okviru njihovog projekta Program upravljanja i razvoja ljudskih resursa na nivou lokalne samouprave koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Seminar je održan u Svečanoj sali opštine Gornji Milanovac, a prisustvovalo mu je 23 predstavnika sledećih gradova i opština u Srbiji: Kraljevo, Čačak, Užice, Gornji Milanovac, Lučani, Arilje, Bajina Bašta i Vrnjačka Banja.

Tokom seminara učesnici, većinom rukovodioci koji se bave upravljanjem kadrovima u svojim lokalnim samoupravama imali su priliku da se informišu i prošire svoja znanja o: korupciji i značaju društvenog, institucionalnog i ličnog integriteta, odgovornosti i ulozi pojedinca u radnom okruženju, planovima integriteta kao mehanizmu za bolje funkcionisanje institucije i rešavanju sukoba interesa u kontekstu upravljanja ljudskim resursima.

Drugi deo seminara biće održan 16. maja u Gornjem Milanovcu za istu ciljnu grupu.