Седница Одбора Агенције одржана у Нишу

Братиславу Гашићу изречена мера јавног објављивања одлуке о повреди Закона о Агенцији
28/09/2015
Мишљење Агенције о новом тексту Нацрта закона о улагањима
01/10/2015

Седница Одбора Агенције одржана у Нишу

print
IMG_3751Јуче је у Нишу, у просторијама Универзитета, одржана редовна седница Одбора Агенције за борбу против корупције. Након седнице, на којој су директорка и заменик директора Агенције известили Одбор о активностима у претходном периоду и Одбор одлучивао о пристиглим жалбама, одржан је отворени део седнице којем су присуствовали представници нишког Локалног антикорупцијског форума (ЛАФ), невладиних организација и медија.

На питања присутних одговарали су председник Одбора Агенције, Зоран Стојиљковић, директорка Агенције, Татјана Бабић и заменик директора, Владан Јоксимовић.

Том приликом, представница ЛАФ-а Весна Црногорац, уручила је Агенцији за борбу против корупције Повељу за успешну сарадњу, у оквиру доделе Годишње награде за борбу против корупције, коју ово самостално и независно градско тело додељује у складу са локалним антиркорупцијским планом Града Ниша, а на Међународни дан права јавности да зна.

IMG_3765Одбор Агенције одлучио је на претходној седници да започне праксу одржавања седница у другим градовима Србије како би се јавности приближио рад Агенције и како би се омогућило да и представници локалних самоуправа, невладиних организација и медија разговарају са члановима Одбора и руководством Агенције о питањима од значаја за борбу против корупције.

 

Фото-галерија