Obaveštenje o održavanju treće obuke za lobiste
27/08/2020
Početak primene novog Zakona o sprečavanju korupcije
01/09/2020

Saopštenje za javnost

print
  Agencija za borbu protiv korupcije obaveštava javnost da je došlo do tehničkih problema u prikazivanju izveštaja o troškovima izborne kampanje koji se nalaze na zvaničnoj internet prezentaciji Agencije i upućuje javno izvinjenje političkim subjektima čiji su izveštaji netačno prikazani čime su dovedeni u fokus današnje medijske pažnje i analize.
U više navrata smo obavestili javnost i političke subjekte da se Izveštaji podnose putem novog aplikativnog softvera. S obzirom na to, da je u pitanju obiman registar, i baza podataka sa arhivom od 2012. godine, njen prenos na novu softversku platformu teče paralelno sa podnošenjem aktuelnih izveštaja. Dizajner softvera je predvideo moguće rizike ovog poslovnog procesa i svakodnevno iznalazi rešenja koja omogućavaju upravljanje njima.
Tokom jučerašnjeg dana upozoreni smo na nelogičnosti u prikazivanju numeričkih podataka nakon čega smo pristupili temeljnoj kontroli prikaza svih izveštaja o troškovima izborne kampanje koje su politički subjekti podneli u vezi sa poslednjim republičkim, pokrajinskim i lokalnim izborima.
Uočeni problemi u aplikaciji se otklanjaju i u najkraćem roku svi izveštaji biće prikazani u ispravnom formatu.