Реаговање поводом демантија Г17+

Врачар (Београд) – Избори за одборнике
21/06/2012
Инђија – Избори за одборнике
21/06/2012

Реаговање поводом демантија Г17+

print

Поводом саопштења странке Г17 + у коме се „демантују наводи Агенције за борбу против корупције да није пондела годишњи извештај за 2012.годину“, Агенција позива све заинтересоване грађане и медије да се увидом у годишњи извештај политичке партије Г17+ увере да та странка није доставила мишљење овлашћеног ревизора, односно да није доставила потпуни годишњи извештај.

На јучерашњој конференцији за новинаре, Агенција је прецизирала да су мере упозорења поднете или због недостављања допуне извештаја или због неподношења извештаја. У случају странке Г17+ реч је о непотпуном извештају. Тој странци, као и у случају преосталих девет којима је изречена мера упозорења, Агенција је накнадним дописом оставила рок од 15 дана да употпуне годишњи извештај. Како ни по овом допису нису испунили законску обавезу, стекли су се услови да се изрекне мера упозорења.

Надамо се да ће све партије истом брином реаговати приликом достављања дела извештаја који недостаје, односно годишњег извештаја, као у случају када демантују наводе Агенције.