Potpisan Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji između Republičkog geodetskog zavoda i Agencije za borbu protiv korupcije

Novi Bečej – Izbori za odbornike
21/06/2012
Vračar (Beograd) – Izbori za odbornike
21/06/2012

Potpisan Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji između Republičkog geodetskog zavoda i Agencije za borbu protiv korupcije

print

Republički geodetski zavod i Agencija za borbu protiv korupcije potpisali su Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji kojim će Agenciji biti omogućen uvid u elektronsku bazu podataka katastra nepokretnosti. Time što Agencija ima mogućnost da koristi veb aplikacije Republičkog zavoda olakšava se i ubrzava postupak kontrole imovinskih izveštaja funkcionera u tom delu.

Potpisnici ovog protokola izražavaju veliko zadovoljstvo što će međusobna saradnja doprineti boljem, kvalitetnijem i bržem rešavanju predmeta iz svoje nadležnosti, a što je i osnovni cilj ovog protokola.

Republički geodetski zavod je državna organizacija u čijoj su nadležnosti državni premer, osnovni geodetski radovi, katastar nepokretnosti, katastar vodova kao i drugi poslovi definisani zakonom. Republički geodetski zavod je institucija odgovorna za izradu, održavanje i distribuciju referentnih geoprostornih podataka na teritoriji Republike Srbije i ima vodeću ulogu u razvoju nacionalne geoinformacione politike.