Konferencija povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije

Nedopustivo obraćanje narodnog poslanika Agenciji za borbu protiv korupcije
07/12/2015
REZULTATI Konkursa za učenike, studente i prosvetne radnike povodom 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije
09/12/2015

Konferencija povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije

print
Znak-Horizontalno-CirilicaPovodom obeležavanja 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Agencija za borbu protiv korupcije organizuje konferenciju „Novinari kao partneri u borbi protiv korupcije“. Konferencija se održava u Palati Srbija sa početkom u 11 časova. Uvodna izlaganja imaće Tatjana Babić, direktor Agencije za borbu protiv korupcije, Ljiljana Smajlović, predsednik UNS, Vukašin Obradović, predsednik NUNS i Miroslav Milićević, Savet za borbu protiv korupcije. U drugom delu Konferencije, govoriće novinari: Suzana Trninić, RTV B92, Sandra Petrušić, NIN, Predrag Blagojević, Južne vesti, Biljana Baković, Politika i Snežana Rovčanin, Večernje Novosti. U okviru Konferencije biće dodeljene i nagrade „Verica Barać“, koje dodeljuje Savet za borbu protiv korupcije, kao i zahvalnice Agencije novinarima koji su doprineli prepoznatljivosti institucije.

Konferencija je namenjena predstavnicima medija, novinarskim udruženjima, javnoj upravi, nezavisnim državnim organima, međunarodnim organizacijama, civilnom društvu. Konferencija je posvećena novinarima koji prate rad Agencije i doprinose prepoznatljivosti institucije u javnosti.

Cilj konferencije je višestruk. S jedne strane, Agencija je pošla od svog strateškog cilja: uključivanje javnosti u borbu protiv korupcije kroz poboljšanje obaveštenosti o nadležnostima, aktivnostima i postignutim rezultatima Agencije. Navedeni cilj je i posredan, jer otvara i dodatna pitanja: između javnosti i Agencije nalaze se mediji, odnosno novinari. Želeli smo da i oni govore o svojim iskustvima i viđenjima stanja u njihovoj profesiji. Polazimo od toga da su profesionalizam i poštovanje etičkih standarda, kao i lični integritet i odgovornost ključni elementi uspešnog posredovanja sa javnošću u zaštiti javnog interesa.