Ekspertska misija Evropske komisije u Agenciji

Velika Plana – Izbori za odbornike
22/06/2012
Veliko Gradište – Izbori za odbornike
22/06/2012

Ekspertska misija Evropske komisije u Agenciji

za_sajt
print

Predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije sastali su se danas sa ekspertima Evropske komisije za oblast vladavine prava, Laurom Stefan i Jurijem Škrbecom, povodom nastavka misije za procenu razvoja ključnih aspekata vladavine prava u Srbiji, analize postojećeg stanja i pripreme za analitički pregled zakonodavstva u cilju otvaranja pregovora za poglavlja 23 i 24 o pristupanju Evropskoj uniji. Agencija je objasnila svoj mandat i iznela rezultate na polju sukoba interesa, kontrole imovine, finansiranja političkih subjekata, strategije, planova integriteta itd.

Misija podrazumeva četiri tematske celine: opšta politika u oblasti pravosudnog sistema, borba protiv korupcije, borba protiv organizovanog kriminala i drugih ozbiljnih oblika kriminala i ekonomska i socijalna prava i borba protiv diskriminacije.

Osim Agencije, eksperti misije održaće sastanke i sa predstavnicima Kabineta prvog potpredsednika Vlade zaduženog za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala, Ministarstva pravde i državne uprave, Kabineta ministra unutrašnjih poslova, Vrhovnog kasacionog suda, Republičkog javnog tužilaštva i Saveta za borbu protiv korupcije.