Dvadeset prva sednica Odbora Agencije

acas3
Predstavljeni nalazi monitoringa izborne kampanje 2014. godine
08/04/2014
Okrugli sto „Institucionalni integritet“ danas u Leskovcu
02/06/2011

Dvadeset prva sednica Odbora Agencije

print

Na 21. sednici Odbora Agencije Odbor je, povodom pitanja koje je u javnosti otvoreno u slučaju funkcionera Dulića, informisan da je gospodin Dulić preneo upravljačka prava, a u slučaju primene člana 28. stav 4 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, Agencija je razmotrila sve činjenice kojima raspolaže i utvrdila da je eventualne povrede moguće utvrditi kroz reviziju troškova onih budžetskih korisnika koji su poslovali sa firmama u vlasništvu gospodina Dulića.

Odbor Agencije je informisan i da Agencija ispituje eventualno kršenje člana 36. Zakona od strane pravnog lica čiji je vlasnik gospodin Dulić.

Direktorka, Zorana Marković, je izvestila članove Odbora da je održan sastanak sa generalnim sekretarom Vlade Republike Srbije, Tamarom Stojčević, zbog problema zbog kojih preseljenje, odnosno trajno rešavanje pitanja prostora, nije moguće u naredne dve godine. Gospođa Stojčević je obećala pomoć u rešavanju ovog problema.

Ukazano je i na slučajeve otvorene pošte koja se upućuje Agenciju, a koju MUP umesto da prosledi Agenciji, otvara, evidentira i postupa, najverovatnije prema ovlašćenjima određenog internog akta. Zaključeno je da će se sa predstavnicima MUP- a razgovarati o rešavanju pitanja koja narušavaju načela tajnosti pisama i komunikacije i ozbiljno utiču na rad Agencije.

Članovi Odbora informisani su da je nakon prosleđivanja predstavke od 10. juna 2010. godine protiv odgovornih ljudi Hotela Nacional MUP-u, usledilo hapšenje Gorana Kneževića, Zorana Milićevića, Časlava Petrovića, Vladimira Ivića i Vesne Stojković.