Друга седница Одбора Агенције

ACAS2
Агенција учествовала на панелу „Сврсисходност трошења јавних средстава“
12/02/2014
Галерија
14/07/2010

Друга седница Одбора Агенције

print

На другој седници Одбора Агенције за борбу против корупције, којој су присуствовали и директорка и заменик директора, Одбор је информисан о пристизању извештаја о имовини и приходима функционера, те да ће подаци о укупном броју примљених извештаја и броју исправних извештаја поднетих у року бити објављени на конференцији за новинаре у уторак, 9. фебруара.

Заузет је став да ће подаци о броју приспелих извештаја о имовини и приходима функционера као и о томе да ли су сви функционери на републичком нивоу власти испоштовали ову законску обавезу, бити објављен на сутрашњој конференцији за новинаре.

Чланови Одбора Агенције обавештени су да је Министарство правде формирало Радну групу за доношење закона о финансирању политичких партија у којој агенцију представљају директорка Агенције, Зорана Марковић и члан Одбора Агенције, проф. др Зоран Стојиљковић.

Директорка је чланове Одбора обавестила да је рад на припреми новог обрасца за пријављивање трошкова изборне кампање приведен крају и да још треба завршити Правилник о обрасцу за пријављивање трошкова изборне кампање. Нови образац биће коришћен приликом пријаве трошкова изборне кампање политичких странака почев од ванредних избора у Неготину.

Агенција за борбу против корупције добила је на коришћење додатних десет канцеларија, које ће, поред постојећих осам, наслеђених од Републичког одбора за решавање о сукобу интереса, користити до коначног пресељења у своје сталне просторије, које се очекује до краја 2010. године.