Директор Агенције председник Мреже институција за спречавање корупције

Филм који указује на ситуације сукоба интереса од данас на сајту Агенције
16/12/2020
Потписан Меморандум о сарадњи са Комисијом за борбу против корупције и одузимање незаконито стечене имовине Републике Бугарске
18/12/2020

Директор Агенције председник Мреже институција за спречавање корупције

print

Директор Агенције за спречавање корупције Драган Сикимић изабран је за председника Мреже институција за спречавање корупције за 2021. годину, на децембарском пленарном заседању овог тела.  За потпредседнике су изабрани представници Агенције за борбу против корупције Француске, Повјеренства за одлучивање о сукобу интереса Хрватске и Комисије за борбу против корупције Палестине.

Установљена у октобру 2018. године, када су Декларацију о оснивању потписали највиши представници антикорупцијских институција из 17 држава, Мрежа данас окупља 29 чланица из целог света, уз једног посматрача и четири партнерске институције.

Агенција за спречавање корупције била је међу оснивачима, на позив Националне антикорупцијске агенције Италије, а пре избора за председника, две године заредом била је и један од потпредседника.

Мрежа, чији рад континуирано подржава Савет Европе, све више је препозната као глобални иновативни актер, усмерен на размену информација и добрих пракси и проналажење конкретних решења са циљем што делотворнијег спречавања корупције.