Директор Агенције на завршном Форуму ОЕБС

Обуке у области спречавања корупције и јачања интегритета у органима јавне власти
10/09/2020
Позив – трећа обука за лобисте
16/09/2020

Директор Агенције на завршном Форуму ОЕБС

print

Директор Агенције за спречавање корупције Драган Сикимић говорио је на завршном састанку 28. Економског и еколошког форума ОЕБС, на тему спречавања и борбе против корупције посредством иновација, повећане транспарентности и дигитализације.
У уводном обраћању, директор Сикимић представио је новине, предвиђене Законом о спречавању корупције, који се примењује од 1. септембра 2020. године. Истакао је и значај подршке Мисије ОЕБС у Србији, која укључује и механизме спречавања корупције, прописане новим Законом, као и континуирано унапређење знања и вештина запослених у Агенцији.
Форум су отворили Tomáš Petříček, министар спољних послова Чешке; Gent Cakaj, в.д. министра за европске и спољне послове Албаније; Tuula Yrjölä, директорка ОЕБС Центра за спречавање сукоба и заменица шефа ОЕБС Секретаријата; Marina Sereni, заменица министра за спољне послове и међународну сарадњу Италије; Keith Krach, државни подсекретар САД за економски развој, енергију и животну средину; Jean-Luc Lemahieu, директор Одсека за анализу политика и јавне послове Канцеларије УН за питања дроге и криминала и Paola Severino, специјална представница председавајућег ОЕБС за борбу против корупције.
Скуп је организован у оквиру албанског председавања ОЕБС у сарадњи са Канцеларијом координатора ОЕБС за економске и еколошке активности.