Циклус семинара по Србији – Пожаревац, Бања Ковиљача, Ваљево

Циклус семинара по Србији – Пожаревац, Бања Ковиљача, Ваљево

print

 

Агенција за борбу против корупције током априла и маја организује семинаре у више градова и општина у Републици Србији. Семинари „Израда плана интегритета“ и „Обуке о личној и професионалној етици и интегритету као механизам за борбу против корупције“ намењени су запосленима који су именовани за чланове радних група за израду плана интегритета, као и одговорнима за кадровска питања у институцијама у којима раде.

Семинар „Израда плана интегритета“ обрађује следеће садржаје: појам, циљ и значај плана интегритета; упоредна пракса и израда плана интегритета према усвојеним нацртима; разјашњење спорних питања везаних за израду плана интегритета у електронској апликацији.

На семинару „Обуке о личној и професионалној етици и интегритету као механизам за борбу против корупције“ биће обрађене теме: спровођење обука запослених о личној и професионалној етици и интегритету као механизам за спречавање корупције; етика и управљање људским ресурсима.

У циљу пружања директне подршке овим циљним групама, али и обавештавању шире јавности о активностима Агенције, семинари ће бити реализовани у свим већим градовима на територији Србије уз могућност присуства представника медија.

Семинари су заказани у следећим општинама и градовима:

Пожаревац, 7. мај, хотел „Дунав“ (две сале), Лењинова 3, са почетком у 10:00 за оба семинара (при чему се семинар о плановима интегритета одржава и у 13:00), за циљне групе са територија општина из Браничевског и Подунавског округа: Велико Градиште, Мало Црниће, Жабари, Петровац на Млави, Голубац, Јучево, Жагубица, Смедеревска Паланка, Велика Плана и градова Пожаревца и Смедерева.

Бања Ковиљача, 9. мај, хотел „Подриње“ (две сале), Парк бр. 4, за почетком у 10:00 за оба семинара, за циљне групе са територија општина Мачванског округа: Богатић, Владимирци, Коцељева, Лозница, Мали Зворник, Крупањ, Љубовија и Града Шапца.

Ваљево, 11. мај, Хотел „Гранд“ (две сале), Трг Живојина Мишића 1, са почетком у 10:00 за оба семинара, за циљне групе са територије општина из Колубарског округа: Осечина, Уб, Лајковац, Мионица, Љиг и Града Ваљева.

 

У току је организација семинара у следећим градовима и општинама:

15. мај – Крушевац (округ Расински); 16. мај – Краљево (округ Рашки); 17. мај – Чачак (округ Моравички); 18. мај – Ужице, Златибор (округ Златиборски); 22. мај – Сомбор (окрузи Севернобачки и Западнобачки); 23. мај – Кањижа (округ Севернобанатски); 24. мај – Нови Сад (округ Јужнобачки); 25. мај – Сремска Митровица (округ Сремски).