Ciklus seminara po Srbiji – Kruševac, Kraljevo, Čačak i Užice

Mionica – Izbori za odbornike
20/06/2012
Nova Crnja – Izbori za odbornike
20/06/2012

Ciklus seminara po Srbiji – Kruševac, Kraljevo, Čačak i Užice

print

Agencija za borbu protiv korupcije tokom aprila i maja organizuje seminare u više gradova i opština u Republici Srbiji. Seminari „Izrada plana integriteta“ i „Obuke o ličnoj i profesionalnoj etici i integritetu kao mehanizam za borbu protiv korupcije“ namenjeni su zaposlenima koji su imenovani za članove radnih grupa za izradu plana integriteta, kao i odgovornima za kadrovska pitanja u institucijama u kojima rade.

Seminar „Izrada plana integriteta“ obrađuje sledeće sadržaje: pojam, cilj i značaj plana integriteta; uporedna praksa i izrada plana integriteta prema usvojenim nacrtima; razjašnjenje spornih pitanja vezanih za izradu plana integriteta u elektronskoj aplikaciji.

Na seminaru „Obuke o ličnoj i profesionalnoj etici i integritetu kao mehanizam za borbu protiv korupcije“ biće obrađene teme: sprovođenje obuka zaposlenih o ličnoj i profesionalnoj etici i integritetu kao mehanizam za sprečavanje korupcije; etika i upravljanje ljudskim resursima.

U cilju pružanja direktne podrške ovim ciljnim grupama, ali i obaveštavanju šire javnosti o aktivnostima Agencije, seminari će biti realizovani u svim većim gradovima na teritoriji Srbije uz mogućnost prisustva predstavnika medija.

    Kruševac, 15. maj, Hotel „Rubin“ (2 sale), Nemanjina 2, sa početkom u 10:00 za oba seminara, za ciljne grupe sa teritorije opština iz Rasinskog okruga: Ćićevac, Varvarin, Aleksandrovac, Brus, Trstenik i grada Kruševca.

    Kraljevo, 16. maj, Hotel „Turist“ (dve sale), Cara Lazara 31, sa početkom u 10:00 za oba seminara, za ciljne grupe sa teritorija opština iz Raškog okruga: Vrnjačka Banja, Raška, Tutin i gradova Novog Pazara i Kraljeva.

    Čačak, 17. maj, Hotel „Beograd“ (dve sale), Gradsko šetalište bb, sa početkom u 10:00 za oba seminara, za ciljne grupe sa teritorije opština iz Moravičkog okruga: Gornji Milanovac, Lučani, Ivanjica i grada Čačka.

    Užice, 18. maj, Hotel „Zlatiborska noć“ (dve sale), Bela zemlja bb, sa početkom u 10:00 za oba seminara, za ciljne grupe sa teritorije opština iz Zlatiborskog okruga: Bajina Bašta, Kosjerić, Požega, Čajetina, Arilje, Priboj, Nova Varoš, Prijepolje, Sjenica i grada Užica.

U toku je organizacija seminara u sledećim gradovima i opštinama:

22. maj – Sombor (okruzi Severnobački i Zapadnobački); 23. maj – Kanjiža (okrug Severnobanatski); 24. maj – Novi Sad (okrug Južnobački); 25. maj – Sremska Mitrovica (okrug Sremski).