Antikorupcijski forum Srbije

Kragujevac – Izbori za odbornike
22/06/2012
Krupanj – Izbori za odbornike
22/06/2012

Antikorupcijski forum Srbije

print

Agencija za borbu protiv korupcije uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji organizuje u sredu, 21. novembra, u Palati Srbija (bivši SIV) „Antikorupcijski forum Srbije“ u okviru projekta „Podrška radu Agencije za borbu protiv korupcije“ – EU IPA 2008.
Forumu će prisustvovati više od 200 istaknutih predstavnika javne uprave Republike Srbije, poslovnog i medijskog sektora, nevladinih organizacija, kao i stručnjaci iz oblasti sprečavanja korupcije iz Srbije i inostranstva.
U plenarnom delu učesnicima će se obratiti: prof. dr Zoran Stojiljković, predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije; Ivica Dačić, predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije i njegova ekselenicija Vensan Dežer, šef Delegacije Evropske unije u RS.

Posle svečanog otvaranja na kome će biti predstavljeno i istraživanje Agencije o percepciji korupcije u Srbiji, slede tri paralelna panela posvećena suzbijanju korupcije u javnoj upravi, u javnim i privatnim preduzećima i u medijima i organizacijama civilnog društva. Učesnici panela razgovaraće kako mogu da doprinesu borbi protiv korupcije kao i o značaju ličnog primera pojedinca da se suprostavi koruptivnom ponašanju.

Korupcija i antikorupcijska politika predstavljaju dugoročni politički problem u Srbiji, a borba protiv korupcije na nacionalnom i lokalnom niovu je jedan od najvećih izazova na putu ka Evropskoj uniji. Ciljevi Antikorucijskog foruma Prenošenje i razmena najboljih antikorupcijskih iskustva kao i poboljšanje saradnje i koordinacije Agencije sa predstavnicima javne uprave, poslovnog sektora, organizacijama civilnog društva i naravno medijima.