Agencija bitan faktor u borbi protiv korupcije

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije o Zakonu o lobiranju
03/04/2019
Nadamo se da će Beograd, uz podršku Agencije izraditi dobar LAP
12/04/2019

Agencija bitan faktor u borbi protiv korupcije

print
 Primena Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije dala je značajne rezultate nakon godinu dana njegove primene, istaknuto je na antikorupcijskom forumu koji se održava u Nišu.

Unapređenje saradnje, kako na tehničkom tako i na operativnom nivou, još bolja koordinacija državnih organa i institucija zadaci su za naredni period. Agencija je bitan faktor u borbi protiv korupcije i njena uloga je nezamenljiva, poručeno je sa skupa.

– Dosta je urađeno, ali nas očekuje još dosta posla. Borba protiv korupcije je stalan posao, kako državnih organa i institucija tako i kompletnog društva, poručio je Dragan Sikimić, direktor Agencije za borbu protiv korupcije.

Značaj Agencije za borbu protiv korupcije, naglasio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji se posebno osvrnuo na segment aktivnosti Agencije koji doprinosi dobroj pripremi predmeta, što čini efikasniji rad policije, tužilaštva i sudstva. Podržali su ga i drugi govornici, koji su istakli da Agencija značajno doprinosi efikasnosti borbe protiv korupcije.

Javnosti su se obratili i ministarka pravde Nela Kuburović, predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji NJ.E. Sem Fabrici, kao i direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić.

Antikorupcijski forum okupio je sudije i zamenike javnih tužilaca iz Posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije iz Beograda, Niša, Novog Sada i Kraljeva, kao i policijske službenike Odeljenja za borbu protiv korupcije, sa namerom da se postigne konstruktivna diskusija o dosadašnjoj primeni Zakona i postignutim rezultatima.

Antikorupcijski forum organizuje Ministarstvo pravde u saradnji sa projektom „Prevencija i borba protiv korupcije“.