Агенцији сребрно признање УЕПС у категорији најбоље друштвено-одговорне кампање

Информације о представкама грађана Агенција даје понедељком и уторком од 11 до 14 часова на број телефона 011 41 49 100, тастер 1
11/09/2013
Први извештај о примени Националне стратегије за борбу против корупције у Републици Србији за период од 2013. до 2018. године и Акционог плана за њено спровођење
02/04/2014

Агенцији сребрно признање УЕПС у категорији најбоље друштвено-одговорне кампање

UEPS_priznanje_antikorupcija
print

Агенција за борбу против корупције и маркетиншка агенцијa DraftFCB + Afirma добитници су сребрног признања Удружења за тржишне комуникације Србије за националну антикорупцијску кампању „Корупција нам краде будућност“.

Кампања је почела на друштвеним мрежама 30. марта 2013. године и обухватала је интегрисану комуникацију путем телевизије, радија, Интернета, летака, постера, брошуре „Приручник за тренинг о интегритету“ као и посебне активности. Под слоганом „Проговорите. Ћутање о корупцији је њено одобравање“, Агенција за борбу против корупције подизала је свест грађана о механизмима превенције корупције, истовремено их охрабрујући да пријаве сумњу на корупцију.

Креативни концепт осмислила је маркетиншка агенција DraftFCB + Afirma, а видео спот режирао је Срдан Голубовић, док су експерти за интегрисане комуникације биле Ксенија Ренко из Хрватске и Јасмина Крстић Латиновић из Србије.

Током кампање је заживео микросајт www.prijavikorupciju.rs који грађанима нуди могућност да попуњавањем онлајн обрасца пријаве сумњу на корупцију. Агенција за борбу против корупције примила је на овај начин, од априла до децембра, 181 пријаву. Грађани су се најчешће жалили на: злоупотребу службеног положаја (54), рад судова (19) злоупотребу јавних ресурса (17), корупцију у области радних односа (15), рад инспекција (13), корупцију у области здравства (11), на сукоб интереса (11), јавне набавке (11), корупцију у предузећима у стечају (7), рад полиције (7), непријављивања имовине и прихода (5), рад катастара (5), финансирање политичких субјеката (2), приватизацију (2) и рад тужилаштава (1).