Izveštaj o rizicima od korupcije u postupku odobrenja za čarter letove

Agencija za borbu protiv korupcije organizuje ciklus seminara za predstavnike političkih subjekata
25/01/2017
Obaveštenje funkcionerima u vezi sa prijavom promena u imovini i prihodima
27/01/2017

Izveštaj o rizicima od korupcije u postupku odobrenja za čarter letove

print
Znak Horizontalno CirilicaNekoliko turističkih sezona unazad u javnosti se govori o problemu u vezi sa čarter letovima ka popularnim turističkim odredištima.
Postupajući u okviru svojih nadležnosti i ovlašćenja, Agencija za borbu protiv korupcije je, na osnovu primljenih predstavki u kojima je ukazano na moguću korupciju u oblasti izdavanja dozvola za obavljanje čarter avio-prevoza, analizirala pravni okvir i podatke i dokumentaciju proistekle iz postupanja po predstavkama i identifikovala rizike od korupcije kao i preporučila mere za njihovo otklanjanje.
Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo upućene su preporuke za otklanjanje rizika od korupcije pred turističku sezonu 2017. godine kako bi, u cilju otklanjanja identifikovanih rizika od korupcije, zakonskim i podzakonskim odredbama precizno i jasno odredili uslove i postupak za odlučivanje o tome u kojim slučajevima se izdaje odobrenje avio-prevoziocima za obavljanje čarter avio-prevoza i otklonili sumnju u postojanje arbitrarnosti u postupanju.

Tekst Izveštaja o rizicima od korupcije u postupku odobrenja za čarter letove možete pročitati ovde.