Novi članovi i partneri u Mreži institucija za prevenciju korupcije

Obaveštenje o održavanju druge obuke za lobiste
28/05/2020
Evidencije o poklonima funkcionera za 2019.
01/06/2020

Novi članovi i partneri u Mreži institucija za prevenciju korupcije

print
  Mreži institucija za prevenciju korupcije, čiji je jedan od potpredsednika direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić, pristupile su nove države članice, kao i partnerske institucije. Od potpisivanja Deklaracije o osnivanju u oktobru 2018. godine, kada je imala 17 država članica, Mreža danas okuplja 24 članice i dve partnerske institucije.
Pored Srbije, članovi Mreže su antikorupcijske institucije iz Albanije, Azerbejdžana, Benina, Bosne i Hercegovine, Brazila, Kanade, Hrvatske, Danske, Estonije, Francuske, Grčke, Italije, Jordana, Crne Gore, Maroka, Severne Makedonije, Države Palestine, Moldavije, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Tunisa i Ukrajine. Partneri Mreže su Udruženje antikorupcijskih institucija Istočne Afrike i Bazelski Institut za upravljanje. Status posmatrača ima Kancelarija za prevenciju i borbu protiv korupcije Balearskih ostrva (Španija).
Tokom 2020. godine Mrežom predsedava Agencija za borbu protiv korupcije Francuske, a potpredsednici su, pored Agencije za borbu protiv korupcije Srbije, Nacionalna agencija za borbu protiv korupcije Italije i Nacionalna agencija za čestitost, prevenciju i borbu protiv korupcije Maroka. Ova inicijativa usmerena je, između ostalog, na promovisanje prikupljanja i razmene informacija, kao i dobrih praksi među institucijama za prevenciju i borbu protiv korupcije.