Završena obuka o integrisanju rodne perspektive i kreiranju rodno odgovornih mera, aktivnosti i budžeta

Zaposleni u Agenciji za sprečavanje korupcije pohađali su onlajn obuku na temu integrisanja rodne perspektive i kreiranja rodno odgovornih mera, aktivnosti i budžeta. Obuka je organizovana uz podršku Misije OEBS u Srbiji. Tokom devet sesija polaznici su obučeni o značaju rodne ravnopravnosti, načinima njenog integrisanja u rad Agencije, kao i o primeni rodno odgovornog budžetiranja. Obuku su pohađala i uspešno završila 23 učesnika.

Saradnjom sa civilnim sektorom do veće transparentnosti rada državnih organa i bolje primene propisa

Saradnja Agencije za sprečavanje korupcije sa civilnim društvom još jednom je potvrdila neophodnost i svrsishodnost podrške državnih organa civilnom sektoru. Naime, saradnjom sa udruženjem građana BUM Bečej i opštinom Bečej ostvareni su izvrsni rezutati u ovoj lokalnoj samoupravi, koji prevazilaze opštinske okvire.
Kroz podršku Agencije u vidu dodele sredstava za realizovanje projekata iz oblasti sprečavanja korupcije, ali i kroz savetodavne aktivnosti, redovnu komunikaciju i konsultacije, BUM Bečej je zajedno sa lokalnom samoupravom svojim aktivnostima i zalaganjem drugu godinu za redom uveliko doprineo da ova opština bude proglašena najtransparentnijom u Srbiji.

Video galerija

Vidi sve video snimke

Foto galerija