Kako do uspešne borbe protiv korupcije u Opštini Kladovo

ASK 07.12.2021.

Danas je održan onlajn panel organizovan u saradnji sa udruženjem BIRODI i opštinom Kladovo, a u okviru  projekta „Unapređenje integriteta, transparentnosti i odgovornosti u opštini Kladovo“, koji je Agencija podržala ove godine, na osnovu sprovedenog javnog konkursa za dodelu finansijskih sredstava udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti sprečavanja korupcije. Projekat se realizuje kroz aktivnosti izrade lokalnog antikorupcijskog plana, izbor članova tela za praćenje njegove realizacije, jačanje kapaciteta za izradu lokalnih politika i njihovo praćenje od strane lokalne samouprave, kao i jačanje kapaciteta OCD za praćenje politika u ovoj oblasti.

 

Predstavnici lokalne samouprave Kladova iskazali su odlučnost da, uz podršku i pomoć Agencije i pomoć udruženja BIRODI, ulože maksimalne napore u cilju da se uspešno realizuje ovaj projekat.

U razgovoru su učestvovali predstavnici regulatornih tela, lokalnih samouprava koje imaju pozitivne prakse, organizacije koje su radile ili podržavale rad na izradi lokalnih antikorupcijskih planova, predstavnici Agencije i Birodi-ja. Više o događaju pročitajte ovde.