Како до успешне борбе против корупције у Општини Кладово

AСК 07.12.2021.

Данас је одржан онлајн панел организован у сарадњи са удружењем БИРОДИ и општином Кладово, а у оквиру  пројекта „Унапређење интегритета, транспарентности и одговорности у општини Кладово“, који је Aгенција подржала ове године, на основу спроведеног јавног конкурса за доделу финансијских средстава удружењима за реализацију пројеката из области спречавања корупције. Пројекат се реализује кроз активности израде локалног антикорупцијског плана, избор чланова тела за праћење његове реализације, јачање капацитета за израду локалних политика и њихово праћење од стране локалне самоуправе, као и јачање капацитета ОЦД за праћење политика у овој области.

 

Представници локалне самоуправе Кладова исказали су одлучност да, уз подршку и помоћ Aгенције и помоћ удружења БИРОДИ, уложе максималне напоре у циљу да се успешно реализује овај пројекат.

У разговору су учествовали представници регулаторних тела, локалних самоуправа које имају позитивне праксе, организације које су радиле или подржавале рад на изради локалних антикорупцијских планова, представници Aгенције и Бироди-ја. Више о догађају прочитајте овде.