Учешће Aгенције у изради докумената јавних политика

Цивилно друштво 14.03.2022.

Aгенција за спречавање корупције активно доприноси стварању подстицајног окружења за развој цивилног друштва у Републици Србији, и у сарадњи са другим државним органима и представницима цивилног сектора укључена је у израду планских докумената у овој области.  Усвајањем Стратегије за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва у Републици Србији за период од 2021-2030. године обезбеђен је правни и институционални оквир неопходан организацијама цивилног друштва, како би деловале независно и несметано и биле подстакнуте за веће учешће у реформским процесима.

 

Циљ Стратегије, у чијој изради је учествовала и Aгенција, је да се обезбеди веће укључивање цивилног сектора у процес доношења одлука на свим нивоима, унапреди транспарентно финансирање и одрживост цивилног сектора као и да повећа учешће организација цивилног друштва у процесу европских интеграција.

Више детаља са првог састанка Посебне радне групе за израду Aкционог плана за спровођење Стратегије на линку Сарадња са организацијама цивилног друштва.