Predstavnici Agencije na godišnjem zasedanju OEBS

ASK 19.10.2021.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dragan Sikimić i pomoćnica direktora za spoljne poslove i strateški razvoj Ivana Cvetković učestvovali su na Implementacionom sastanku ekonomsko-ekološke dimenzije Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS), u okviru ovogodišnjeg predsedavanja Švedske.
Sastanak je bio posvećen unapređenju dobrog upravljanja, transparentnosti i odgovornosti, kao preduslova ekonomskog rasta i održivog razvoja; ulozi privatnog sektora, civilnog društva i medija u sprečavanju i borbi protiv korupcije, kao i promovisanju potpunog i jednakog učešća žena u kreiranju i sprovođenju antikorupcijskih aktivnosti.
Direktor Sikimić predstavio je mehanizme za uvođenje rodne perspektive u rad Agencije, koji su razvijeni u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji.
U uvodnom izlaganju učesnicima su se obratili Per Olson Frid, ministar za međunarodnu razvojnu saradnju Švedske; Megi Fino, zamenica ministra za evropske i spoljne poslove Albanije; ambasador Igli Hasani, koordinator Ekonomsko-ekološke dimenzije OEBS i ambasadorka Ulrika Funered, predsedavajuća Stalnog saveta OEBS i stalna predstavnica Švedske pri OEBS.