OTVORENA PODRUČNA JEDINICA U NOVOM SADU

ASK 10.04.2024.

U Novom Sadu, u zgradi Poslovnog centra „Apolo“, zvanično je otvorena Područna jedinica Agencije, koja je, posle Kragujevca i Niša, treća u nizu van sedišta u Beogradu. Ovim činom je u planiranom roku okončan rad na jednom od posebnih cilјeva, usvojenih u okviru Programa rada Agencije.

Prisutnim zvanicama i gostima obratili su se direktor Dejan Damnjanović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, koji su istakli važnost neposrednog približavanja nadležnosti Agencije novosadskim javnim funkcionerima, građanima, organizacijama civilnog društva i lokalnim medijima.

„Sprovođenje nadležnosti Agencije smatramo vrstom moralnog imperativa. Nastojimo da zdravo društvo bude temelј sveukupne stabilnosti zemlјe. Sprečavanje korupcije shvatamo ne samo kao svoj posao, već kao svojevrsnu društvenu misiju i odgovornost. NJeno suzbijanje značajno doprinosi kreiranju povolјnog privrednog ambijenta, koje je od suštinskog značaja kako za dalјi ekonomski razvoj države i privlačenje novih, stranih investicija, tako i za napredak u procesu pregovora za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.“, istakao je, između ostalog, direktor Damnjanović.

Gradonačelnik Đurić je ovim povodom izjavio: „Veliko mi je zadovolјstvo što je Novi Sad treća po redu lokalna samouprava u kojoj se nalazi područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije u Srbiji. Grad je saradnik i partner ove Agencije, u cilјu uspostavlјanja što bolјe komunikacije sa građanima. Moramo zajedno da označimo korupciju kao neprihvatlјivo društveno delovanje, da radimo na njenoj prevenciji, a u toj misiji veoma su značajni međusobna podrška i razumevanje institucija, građana i Agencije za sprečavanje korupcije“.

U umetničkom delu programa učestvovao je hor učenika OŠ „Đura Daničić“ pod dirigentskim vođstvom prof. Bilјane Oravec.  

Tradicionalno, kao i u Kragujevcu i Nišu, zasađeno je Drvo prijatelјstva u gradu domaćinu, a zatim su direktor i članovi Veća Agencije položili venac na Spomen krst i odali poštu ratnicima 1912-1918. godine.