OTVORENA PODRUČNA JEDINICA U KRAGUJEVCU

ASK 14.03.2024.

U Kragujevcu, u zgradi Gradske uprave, otvorena je Područna jedinica Agencije. Ovo je prvo zvanično otvaranje jedne od tri područne jedinice van sedišta u Beogradu.

Prisutnim zvanicama i gostima obratili su se direktor Dejan Damnjanović i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji su istakli značaj neposrednog približavanja nadležnosti Agencije kragujevačkim javnim funkcionerima, građanima, organizacijama civilnog društva i lokalnim medijima.

„Ovim činom želimo da ostvarimo još snažnije sprovođenje naših nadležnosti, da delujemo maksimalno preventivno, tako da kao krajnji ishod postignemo da javni funkcioneri budu osobe sa punim ličnim i profesionalnim integritetom“, naglasio je direktor Damnjanović.

Gradonačelnik Dašić je ovim povodom izjavio: „Grad Kragujevac je uvek imao odličnu saradnju sa Agencijom za sprečavanje korupcije u relizaciji niza aktivnosti i projekata za edukaciju zaposlenih i predstavnika nevladinog sektora. Kragujevac je danas prvi grad u Srbiji u kome se otvara Područna kancelarija i uveren sam da ćemo biti dobri domaćini“.

Posle zvaničnog otvaranja, članovi Veća Agencije, Gradskog veća Kragujevca i direktor Agencije sa saradnicima, posetili su Spomen-park „Kragujevački oktobar", položili venac na spomenik i odali poštu kragujevačkim žrtvama II svetskog rata, koje počivaju u Šumaricama. U Spomen parku zasađeno je stablo prijatelјstva - simbol života i snažne veze među lјudima.