DONACIJA EVROPSKE UNIJE AGENCIJI ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE

ASK 08.03.2024.

Delegacija Evropske unije u Srbiji u okviru projekta „EU za podršku vladavini prava“, čiji je cilј doprinos unapređenju sistema vladavine prava kao i tehničkih kapaciteta u Republici Srbiji, a u skladu sa dobrom praksom i standardima EU, donirala je vrednu IT opremu za skladištenje, čuvanje i arhiviranje dokumenata Agencije.

Isporuka donacije u visini od 12.085.173,61 dinara, predviđena je Sporazumom o donaciji IT opreme koji je zaklјučen između Agencije i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), zadužene za implementaciju ovog projekta. 

Vrednost opreme kojom Evropska unija daje nemerlјiv doprinos radu Agencije ogleda se u uspostavlјanju bolјe stabilnosti sistema i dostupnosti podataka i servisa. Pored toga što menja dotrajalu opremu za rad sa podacima, ova oprema omogućava bolјe rukovanje podacima, te pouzdan rad Agencije. Konačno, infrastrukturnom komponentom projekta pokrivaju se potrebe sistema  skladištenja i baze podataka za narednih sedam godina.

Ova donacija i prateći Sporazum još jedno su u nizu svedočanstava o posvećenosti EU i Agencije da kvalitetnom saradnjom i međusobnom podrškom postižu planirane cilјeve u domenu sprečavanja korupcije.