RADNI SASTANAK DIREKTORA AGENCIJE I V.F. PREDSEDNIKA PREKRŠAJNOG SUDA

ASK 02.02.2024.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović i v.f. predsednika Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović održali su radni sastanak sa cilјem ujednačavanja prakse u radu dve institucije i unapređenja kvaliteta i efikasnosti u postupanju u prekršajnim postupcima.

Sastanak je tematski bio posvećen razmatranju aktuelnih pitanja u vezi zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, praksi izveštavanja o statusu predmeta kao i dalјim koracima u realizaciji aktivnosti iz Operativnih zaklјučaka koje su usvojile Agencija i Prekršajni sud u Beogradu kao i Prekršajni Apelacioni sud tokom 2022. godine.

Direktor Agencije i v.f. predsednika Prekršajnog suda u Beogradu istakli su ovom prilikom važnost razmene mišlјenja i stručne prakse kao najispravnijeg mehanizma u postizanju efikasnog i blagovremenog postupanja u prekršajnim postupcima iz oblasti finansiranja političkih subjekata, prijavi i proveri izveštaja o imovini i prihodima funkcionera kao i drugih prekršaja za čije pokretanje je nadležna Agencija za sprečavanje korupcije.