OBUKA „PROCENA RIZIKA KORUPCIJE”

ASK 25.12.2023.

U okviru projekta „Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“ (EU za borbu protiv korupcije i osnovna prava), koji zajednički finansiraju EU, nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Austrijska razvojna saradnja (ADC), a za čiju implementaciju su zaduženi GIZ, ADA, CPMA i Misija OEBS u Srbiji, 14. i 15. decembra, održana je druga od pet planiranih obuka za zaposlene u Agenciji za sprečavanje korupcije na temu „Procena rizika korupcije“, u organizaciji Međunarodne antikorupcijske akademije.

Predavač na obuci, Drago Kos, istaknuti međunarodni ekspert sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti sprečavanja korupcije upoznao je učesnike obuke sa različitim oblicima procene rizika od korupcije u svetu, kao i sa indikatorima merenja korupcije.

Pored toga, učesnici obuke bili su u prilici da se upoznaju sa načinima motivisanja javnih zvaničnika da se ozbiljno aktiviraju na polju procene rizika od korupcije, kao i sa integrisanjem procene rizika korupcije u nacionalne, lokalne, sektorske, institucionalne politike rada i planove.