ZAVRŠENA NEDELJA BORBE PROTIV KORUPCIJE

ASK 18.12.2023.

Pod sloganom „Za Srbiju bez korupcijeˮ, nizom događaja u više gradova u Republici Srbiji, od 9. do 16. decembra 2023. godine, u organizaciji Agencije za sprečavanje korupcije odvijala se manifestacija Nedelja borbe protiv korupcije.

Na ovaj način Agencija je obeležila 9. decembar, Međunarodni dan borbe protiv korupcije koji je ustanovljen Konvencijom Ujedinjenih nacija protiv korupcije.

Takođe, manifestacija kojom je Agencija obeležila ovaj značajan datum bila je posvećena mladima i njihovom obrazovanju kao preduslovu za jačanje opšteg društvenog integriteta.

Nedelja borbe protiv korupcije započeta je Svečanom akademijom koja je održana 9. decembra u Domu Narodne skupštine i nastavljena je Međunarodnom konferencijom Obrazovanje mladih u funkciji sprečavanja korupcije: put ka jačanju društvenog integriteta koja je održana 11. decembra u hotelu „Metropol“ u Beogradu.

Nedelju smo nastavili u dijalogu sa mladima na tribinama pod nazivom Obrazovanje mladih u funkciji sprečavanja korupcije na Pravnom fakultetu u Beogradu, Univerzitetu u Nišu, Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu i Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Na simboličan način, 16. decembra završili smo program manifestacije šahovskim turnirom „ŠAH – MAT korupciji“ u organizaciji Agencije i Šahovskog saveza Beograda. Direktor Agencije Dejan Damnjanović i predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić otvorili su turnir i odigrali prvi potez.

Agencija zahvaljuje učesnicima i gostima na saradnji i podršci događajima u okviru manifestacije i nastavlja da sprovodi ideje i aktivnosti Nedelje borbe protiv korupcije.