DELEGACIJA REPUBLIKE SRBIJE NA 95. PLENARNOM ZASEDANJU GRUPE DRŽAVA PROTIV KORUPCIJE SAVETA EVROPE

ASK 30.11.2023.

Delegacija Republike Srbije učestvuje na 95. plenarnom zasedanju Grupe država protiv korupcije Saveta Evrope (GRECO), koje se održava od 27. novembra do 1. decembra u Strazburu.

Na plenarnom zasedanju razmatraju se tri izveštaja o evaluaciji i četiri izveštaja o usklađenosti u okviru Petog kruga evaluacije, koji se odnose na Moldaviju, Sjedinjene Američke Države, Tursku, Dansku, Maltu, Slovačku i Španiju. Pored toga, razmatraće se i devet izveštaja o usklađenosti u okviru Četvrtog kruga evaluacije, koji se odnose na Lihtenštajn, Portugal, Irsku, Luksemburg, Kipar, Srbiju, Francusku, Grčku i Severnu Makedoniju.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije, Dejan Damnjanović, u svojstvu šefa Delegacije Republike Srbije i državna sekretarka u Ministarstvu pravde, Bojana Šćepanović, predstavili su rezultate koje je Republika Srbija ostvarila u cilјu ispunjenja preporuka u okviru Četvrtog kruga evaluacije koji se odnosi na sprečavanje korupcije i unapređenje integriteta u odnosu na narodne poslanike, sudije i tužioce.