POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI SA INSTITUTOM ZA UPOREDNO PRAVO

ASK 27.11.2023.

U Agenciji za sprečavanje korupcije danas je potpisan Sporazum o saradnji između Agencije i Instituta za uporedno pravo, radi uspostavljanja naučno-stručne saradnje u vezi sa studijsko-analitičkim poslovima pronalaženja najboljih rešenja u oblasti sprečavanja korupcije u cilјu doslednog poštovanja principa vladavine prava.

Sporazum su potpisali, u ime Instituta za uporedno pravo, prof. dr Vladimir Čolović, direktor Instituta, i, u ime Agencije za sprečavanje korupcije, Verka Atanasković, zamenik direktora Agencije.

Osnovnu delatnost Instituta za uporedno pravo čine uporednopravna istraživanja, sa misijom da se, pored ostalog, na osnovu analiza uporednih zakonodavnih rešenja stručnom ekspertizom doprinese kvalitetnom rešavanju savremenih pravnih izazova u Republici Srbiji, među kojima je jedan od najznačajnijih efikasna institucionalna borba protiv korupcije.

Kroz organizovanje i realizaciju zajedničkih istraživačkih projekata u oblasti istraživanja korupcije i borbe protiv korupcije, razvoj novih metoda istraživanja, međusobnu razmenu predavača u oblastima od zajedničkog interesovanja i drugo, Agencija i Institut za uporedno pravo će doprineti daljem sveobuhvatnijem suprotstavljanju korupciji kao jednom od najnegativnijih društvenih fenomena.