UČEŠĆE PREDSTAVNIKA AGENCIJE NA REGIONALNIM DOGAĐAJIMA U ORGANIZACIJI KANCELARIJE UN ZA PITANJA DROGE I KRIMINALA

ASK 29.09.2023.

Агенција је током септембра узела учешће на догађајима у организацији Канцеларије УН за питања дроге и криминала (UNODC).

Представник Агенције је 19. и 20. септембра 2023. године учествовао на радионици у вези са применом УН Конвенције против корупције (UNCAC) и механизма прегледа њеног спровођења, која је одржана у Бечићима. Радионица представља платформу која је окупила представнике државних институција, цивилног друштва и приватног сектора како би се разменила искуства, најбоље праксе и идеје за унапређење сарадње држава Западног Балкана.

Такође, представник Агенције учествовао је на округлом столу у оквиру пројекта „Промоција антикорупцијског образовања међу младима“ који спроводи UNODC, 22. септембра 2023. године у Бечићима. Том приликом, размењена су искуства и активности са колегама из региона, а истакнут је и  значај антикорупцијског образовања младих, које за циљ треба да има подизање свести међу младима о значају спречавања корупције и јачању етике и интегритета.

И на крају, 26. и 27. септембра 2023. године у Будви, у оквиру Пројекта “ Регионална мапа пута за борбу против корупције и незаконитих финансијских токова за јурисдикције Западног Балкана“, представници Агенције и Канцеларије за јавне набавке учествовали су на регионалном догађају у организацији Канцеларије за УН за дрогу и криминал, као и Секретаријата пројекта „Регионална мапа пута за борбу против корупције и нелегалних финансијских токова Западног Балкана“ у сарадњи са Регионалном антикорупцијском иницијативом.  

Учесници из региона, презентовали су тренутно стање имплементације циљева Мапе пута у области јавних набавки, пријаве имовине и сукоба интереса, са посебним освртом на предузете активности у протеклих годину дана, ка и планове за наредни период.