AGENCIJA PODRŽALA JOŠ JEDAN PROJEKAT CIVILNOG DRUŠTVA U OBLASTI SPREČAVANJA KORUPCIJE

Civilno društvo 13.06.2023.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović, nakon sprovedenog javnog konkursa, doneo je odluku o finansijskoj podršci projektu „Analiza rizika od korupcije u propisima jedinica lokalne samouprave“ koji je podnela organizacija civilnog društva Transparentnost Srbija.

Na ovogodišnjem konkursu, čiji je cilj razvoj i jačanje integriteta i poboljšanje organizacije, efikasnosti i efektivnosti rada organa javne vlasti, učestvovalo je šest organizacija civilnog društva.  Predlozi projekata bili su usmereni na analizu koruptivnih rizika u opštim aktima koje donose jedinice lokalne samouprave, prema Metodologiji za procenu rizika od korupcije u propisima  koju je donela Agencija.

Agencija neprekidno radi na unapređivanju mehanizama, uslova i oblika saradnje sa civilnim društvom, kao važnim strateškim partnerom države u borbi protiv korupcije. Organizacijama civilnog društva kontinuirano pruža finansijsku i nefinansijsku podršku na transparentan, pravedan, odgovoran i nediskriminativan način kako bi se uspostavilo podsticajno okruženje za njihov razvoj i jačanje.

Od svog osnivanja Agencija je sprovela petnaest javnih konkursa, putem kojih je podržala 30 projekata u ukupnoj vrednosti od 46.110.214,46 dinara.