KONKURS ZA DODELU FINANSIJSKIH SREDSTAVA ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA

Civilno društvo 16.03.2023.

Agencija za sprečavanje korupcije raspisala je 15.  javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava organizacijama civilnog društva za realizaciju projekata u oblasti sprečavanja korupcije.

Opšti cilj konkursa je doprinos razvoju i jačanju integriteta i poboljšanje organizacije, efikasnosti i efektivnosti rada organa javne vlasti, dok je specifični cilj konkursa, pružanje podrške organizacijama civilnog društva u sprovođenju aktivnosti usmerenih na analizu koruptivnih rizika u propisima i opštim aktima koje donose jedinice lokalne samouprave, prema Metodologiji za procenu rizika od korupcije u propisima koju je donela Agencija. Detalji o konkursu navedeni su u Uputstvu za konkurisanje.

Ukupan ovogodišnji iznos sredstava koja se dodelјuju je 2.000.000,00 dinara, a prijave predloga projekata podnose se najkasnije do 18. aprila 2023. godine.

U periodu od osnivanja Agencije do danas, u okviru finansijske saradnje sa OCD sprovedeno je četrnaest javnih konkursa za dodelu sredstava, putem kojih je podržano 29 projekata, u ukupnoj vrednosti od 44.110.214,46 dinara.

Pregled dodeljenih finansijskih sredstava projektima OCD od 2011. do 2022. godine.