Održane dve radionice o lobiranju u saradnji sa Privrednom komorom Srbije

Lobiranje 12.10.2022.

Agencija za sprečavanje korupcije je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije održala dve radionice za predstavnike navedene komore, odnosno njihove članove na temu "Lobiranje u Republici Srbiji". Prva radionica je održana dana 26.09.2022. godine u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu. Druga radionica je održana dana 12.10.2022. godine u prostorijama Regionalne privredne komore Niš u Nišu.

Cilj održavanja radionica je bio upoznavanje predstavnika privrednih subjekata sa značajem lobiranja i zakonskom regulativom lobiranja u Republici Srbiji, radi njihovog što aktivnijeg uključivanja u proces lobiranja.

Agencija je posvećena radu na edukaciji svih učesnika u lobiranju, pa je ovaj put akcenat stavila na  predstavnike privrede, koji su nezaobilazna karika u procesu lobiranja, s obzirom na to da se privredna društva mogu naći kako u ulozi  neregistrovanih lobista, kada lobiraju u svoju korist, a s druge strane se mogu naći i kao pravna lica registrovana za obavljanje lobiranja.

Na poziv da učestvuju radionicama, odazvali su se predstavnici javnih preduzeća, privrednih društava u privatnoj svojini, kao i zaposleni u Privrednoj komori Srbije, odnosno Regionalnoj privrednoj komori Niš.