Napredna obuka o sukobu interesa

Projekti 30.05.2017.

Agencija za sprecavanje korupcije će 30. Maja 2017. godine, u  Italijanskom institut za kulturu održati obuku o prikupljanju i analizi podataka u finansijskim istragama, u kojoj će učestvovati zaposleni u Agenciji i predstavnici Prekršajnog suda u Beogradu, Prekršajnog apelacionog suda, Republičkog javnog tužilaštva, Upravnog suda i Saveta za borbu protiv korupcije. Tema obuke je sukob interesa vs. nespojivost funkcija; vrste sukoba interesa; kreiranje politika u ovoj oblasti; alati koji se koriste za rešavanje sukoba interesa i nespojivosti funkcija; upravljanje sukobom interesa i nespojivošću funkcija; analiza slučaja sukoba interesa – Rumunija, Italija i Srbija; nedostaci i delotvornost režima sukoba interesa i nespojivosti funkcija – osvrt na primere iz Srbije i zemalja članica EU, itd.


Mesto i datum održavanja: Italijanski institut za kulturu, 30. maj 2017. godine

Učesnici: zaposleni u Agenciji i predstavnici Prekršajnog suda u Beogradu, Prekršajnog apelacionog suda, Republičkog javnog tužilaštva, Upravnog suda i Saveta za borbu protiv korupcije.

Obrađene teme: sukob interesa vs. nespojivost funkcija; vrste sukoba interesa; kreiranje politika u ovoj oblasti; alati koji se koriste za rešavanje sukoba interesa i nespojivosti funkcija; upravljanje sukobom interesa i nespojivošću funkcija; analiza slučaja sukoba interesa – Rumunija, Italija i Srbija; nedostaci i delotvornost režima sukoba interesa i nespojivosti funkcija – osvrt na primere iz Srbije i zemalja članica EU, itd.