Napredna obuka o kontroli imovine i prihoda

Projekti 22.09.2017.

Agencija za sprecavanje korupcije će 22. Septembra 2017. godine, u  Italijanskom institut za kulturu održati obuku o prikupljanju i analizi podataka u finansijskim istragama, u kojoj će učestvovati zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije i predstavnici Visokog saveta sudstva, Republičkog javnog tužilaštva, Prvog, Drugog i Trećeg Osnovnog javnog tužilaštva, Prekršajnog suda u Beogradu, Prekršajnog apelacionog suda, Upravnog suda, Ministarstva unutrašnjih poslova, Poreske uprave, Uprave za sprečavanje pranja novca, Republičkog geodetskog zavoda, Agencije za privredne registre, Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti . Tema obuke je značaj prijave imovine i prihoda; režim prijavljivanja; administrativna i krivična istraga; preduslovi za delotvorno vođenje administrativne istrage; lična i institucionalna odgovornost, koja proizlazi iz administrativne istrage; glavni izvori dokaza u administrativnim istragama; istražni koraci neophodni za verifikaciju tačnosti prijavljene imovine i prihoda; vrste sankcija, koje mogu biti izrečene, itd.

Mesto i vreme održavanja: Italijanski institut za kulturu, 22. septembar 2017. godine

Učesnici: zaposleni u Agenciji za borbu protiv korupcije i predstavnici Visokog saveta sudstva, Republičkog javnog tužilaštva, Prvog, Drugog i Trećeg Osnovnog javnog tužilaštva, Prekršajnog suda u Beogradu, Prekršajnog apelacionog suda, Upravnog suda, Ministarstva unutrašnjih poslova, Poreske uprave, Uprave za sprečavanje pranja novca, Republičkog geodetskog zavoda, Agencije za privredne registre, Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti .

Obrađene teme: značaj prijave imovine i prihoda; režim prijavljivanja; administrativna i krivična istraga; preduslovi za delotvorno vođenje administrativne istrage; lična i institucionalna odgovornost, koja proizlazi iz administrativne istrage; glavni izvori dokaza u administrativnim istragama; istražni koraci neophodni za verifikaciju tačnosti prijavljene imovine i prihoda; vrste sankcija, koje mogu biti izrečene, itd.